MEDYA KÖŞESİ

Fehmi Koru yazdı: Cemal Kaşıkçı cinayetinin ses kayıtlarının paylaşılmasına rağmen...

Arjantin’de gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi’nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile samimi bir şekilde selamlaştığı ve birbirlerine ‘çak yaptıkları’ görüldü.

Fehmi Koru yazdı: Cemal Kaşıkçı cinayetinin ses kayıtlarının paylaşılmasına rağmen...

Fehmi Koru, bugün kaleme aldığı yazısında Buenos Aires’te düzenlenen G-20 Zirvesi’nin açılışında Putin ile Selman'ın ‘Çak 5’ hareketi yaptığını, Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin Türkiye'nin belli başlı ülkelerle paylaştığı cinayete ait bilgiler ve infaz anıyla ilgili ses kayıtlarından Putin’i de haberdar ettiğini ve bu selamlaşmanın buna rağmen gerçekleştiğini belirtti. 

Rusya'da da gazetecilerin güvenli  sayılmadığını söyleyen Koru, "Bugüne kadar sayısız gazeteci görevlerini yaptıkları için hayatlarını kaybetti Rusya’da. Rusya’da gerçek anlamda gazetecilik yapmak namlunun ucunda hayat sürmekle eş değerde." ifadelerini kullandı.

Muhammed bin Salman ile bir lider ‘Çak 5’ yaptı. Birileri görüştü. Görüşenlerden biri onu azarladı. Tam tablo…

Olacak şey değil, fakat oldu: Pek çok dünya liderinin özel olarak uzak durduğu, görüşenlerin de kendisini ayıplamak üzere bir araya gelmeyi kabul ettiği Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ı (MbS) görünce, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, derhal yanına gidip ‘‘Çak 5’’ samimiyeti gösterdi.

Bütün dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu sırada, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen G-20 Zirvesi’nin açılışında.

Dünyanın en güçlü ekonomilerini temsil eden liderlerin buluşmasından akıllarda kalacak en renkli görüntü, herhalde, Putin ile MbS’nin ‘Çak 5’ hareketi olacak…

Putin ve medya
MbS Buenos Aires’e, öncesinde Mısır ve Tunus’a da uğrayarak, diğer liderlerden iki gün önce gelmişti. Uğradığı her ülkede geniş protestolarla karşılaştıktan sonra…

Henüz daha bir mahkeme MbS’yi de kapsayacak bir yargı süreci başlatmış değil; ancak bugün herkesin adını bildiği, ülkesinin simgesi haline dönüşmüş gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın uğradığı vahşi cinayetin onun talimatıyla işlendiği bir genel kabul haline gelmiş bulunuyor.

Cemal Kaşıkçı’yı ihtiyacı olan resmi belgeyi yaşadığı Washington’da teslim etmeyip İstanbul’a yönlendiren, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonslosluğu’na girdiği zaman cinayeti işlemek üzere oraya özel olarak 15 kişilik bir infaz ekibini gönderen irade olarak biliniyor MbS…

Dünya böyle biliyor.

Türkiye belli başlı ülkelerle paylaştığı cinayete ait bilgiler ve infaz anıyla ilgili ses kayıtlarından Putin’i de haberdar etmişti. ‘Çak 5’ olayı buna rağmen gerçekleşti.

Putin de kendi ülkesindeki gazetecilerden memnun değil. Rusya’da da gazeteciler güvenli sayılmaz. Bugüne kadar sayısız gazeteci görevlerini yaptıkları için hayatlarını kaybetti Rusya’da. Rusya’da gerçek anlamda gazetecilik yapmak namlunun ucunda hayat sürmekle eş değerde.

’Çak 5’ görüntüsü ikilinin gerçek hislerinin dışa vurumu anlamını taşıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar