GÜNDEM

Fehmi Koru, muhalefete seslendi: Anketleri bırakın bu fotoğrafa bakın

Gazeteci Fehmi Koru, bugünkü köşesinde muhalefete seslendi ve Yeni Zelanda'dan örneklerle eleştirilerde bulundu.

Fehmi Koru, muhalefete seslendi: Anketleri bırakın bu fotoğrafa bakın

Gazeteci Fehmi Koru, bugünkü köşesinde "Kamuoyu yoklamalarına bakıp sevineceğine muhalefet, bu fotoğrafa bakıp yerinsin…" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İki yıl sonra gerçekleşecek olsa da araştırma firmalarının yarın seçim olacakmış gibi kamuoyu yoklamaları yaptığını söyleyen Koru, muhalefetin dillendirdiği “İktidar partisinin oyları düşüyor” söyleminin doğru olmadığını, iktidarın oylarında önemli bir düşüş yaşanmadığını söyledi. Koru, Yeni Zelanda'dan örneklerle muhalefete seslenerek "Anketleri bırakın bu fotoğrafa bakın" ifadelerini kullandı:

Kadın ve genç görüntüsü olmayan bir muhalefet

Zihninizde taşıdığınız yemyeşil Yeni Zelanda tablosu ile her şeyin mükemmel gittiği bir ülkede başbakanın partisinin sandıktan oyunu artırarak çıkmasını doğal karşılarsanız yanılırsınız. Yeni Zelanda ciddi bir ekonomik kriz içerisinde. İşçi Partisi ürettiği ekonomik sıkıntıya rağmen kendisini seçmene beğendirebildi. CHP’den başlayarak -İYİ Parti dışındaki- muhalefet partilerine baktığımızda hemen fark edilen kadın dokunuşunun eksikliği değil mi bizde? Kadın yok değil, ancak görüntüde varlıkları belli belirsiz.

Ayrıca, korona günlerinde, partiler, yerel destekçilerini harekete geçirerek, işsiz kalan veya işyeri kapandığı için zorluklarla boğuşan, bu sebeplerle yoksulluk çekmeye başlayan kitlelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir yardım hareketi pekala başlatabilirdi. Sivil toplumu harekete geçirmekten bahsediyorum.

(Fotoğraf İngiltere’den.. Kadın topladığı malzemelerini aracına yükleyip ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere koronadan en fazla etkilenen kent olan Leicester’e götürüyor. Her gün yeni torbalarla…)

Ekonomik alandaki sıkıntıları sürekli dile getirmekten çok daha etkili olurdu o hareket. Muhalefetin kamuoyu yoklamalarına yansıyan bir-iki puanlık oynamaları gözünde büyütüp “Geliyoruz” sevindirikliğine kapıldığı fark ediliyor. Oysa iktidarda bulunanlar açısından bir-iki puanlık fark eldeki imkanlar kullanılarak pekala telafi edilebilir.. 

İYİ Parti’ye ve hatta eş-başkanından başlayarak kadınların en fazla ön planda göründüğü parti olan HDP’ye bir de bu gözle bakmalı ve kendilerini yenilemeli diğer muhalefet partileri. Ya da en iyisi bu yazının girişine yerleştirdiğim Yeni Zelanda’daki seçim sonrası balkon konuşması fotoğrafına baksınlar…

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar