GÜNDEM

Fehmi Koru, haberimizi okuduktan sonra Rabia Naz ile ilgili neden geciktiğini açıkladı!

Geçtiğimiz günlerde Fehmi Koru'nun Rabia Naz ile ilgili ilk defa yazmasının ardından "Günaydın Fehmi Koru" başlığıyla verdiğimiz haberimizin ardından Koru'dan neden geciktiğine ilişkin açıklama geldi.

Fehmi Koru, haberimizi okuduktan sonra Rabia Naz ile ilgili neden geciktiğini açıkladı!

Fehmi Koru, bugünkü yazısında geçtiğimiz günlerde Rabia Naz ile ilgili yıllar sonra yazdığını ve geç kaldığını ifade ettiğimiz haberimizi okuduktan sonra konuya ilişkin açıklama yaptı.

Haberimizle ilgili "Rabia Naz konusuna hayli gecikmeli olarak girdiğim yazıma, medya haberlerini öğrenmek için bakılan bir internet sitesi “Fehmi Koru’nun ayıbı” tepkisini verdi. Alınmadım. Zaten gecikmemden mahcubiyet duyduğumu kendim yazının başlığından duyurmuştum." ifadelerini kullanan Koru, ardından neden geciktiğini de şu sözlerle ifade etti:

Neden geciktim?

Şundan: Bazı olayların varlığı beni rahatsız ediyor, kendimi o rahatsızlığın içerisinde bulmak istemiyorum. Rabia Naz olayı onlardan: Küçük bir kız çocuğu. 11 yaşında. Evinin önünde yaralı bereli bulunuyor. Götürüldüğü hastanede hayatını kaybediyor. “Neden öldü?” sorusuna verilen “Kendini evinin tepesinden attı, intihar etti” cevabı aileyi tatmin etmiyor. Kızın bulunduğu yer ile düştüğü söylenen tepe noktası arasında mesafe var. Yaraları daha çok dayak veya çarpmayı akla getiriyor. Baba “Araştırılsın” dedikçe karşısına duvarlar çıkartılıyor.

Rahatsız edici bir durum.

Aile muhafazakar. Kız İmam Hatip Okulu öğrencisi. Babanın “Araç çarptı” ve “Olayın üstünü kapatmak istiyorlar” kuşkusu duyduğu kişiler de muhafazakar camia içerisinden birileri. Konuya duyarsız kalanlar da öyle.

Bu da beni rahatsız eden bir başka unsur.

Konunun vahametinin mutlaka görüleceğini ve aile ile kamuoyunu tatmin edecek bir sürecin başlatılacağını düşünüyorum. “Ha şimdi, ha yarın” derken bir bakıyorum, olay ile bugün arasında 1,5 yıl geçivermiş…

Mahcubiyetim yalnızca geç kalmışlıktan değil, olayın kendisi ve ele alınış biçimi de ayrı birer mahcubiyet kaynağı.

Reklam

Neden bu ele alınış biçiminin siyaseten de yanlış olduğunu anlaması gerekenler anlamakta zorlanıyorlar? Herhalde kendilerine çok güvendiklerinden. 

Bu tür tavırlar da beni rahatsız ediyor işte.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar