GÜNDEM

Fehmi Koru dolandırıcılara karşı uyardı: Gazeteci olsanız bile...

Taha Akyol'un telefon dolandırıcılarının tuzağına düşmesi üzerine Fehmi Koru, başından geçen benzer olayları yazdı.

Fehmi Koru dolandırıcılara karşı uyardı: Gazeteci olsanız bile...

Sazan Sarmalı başlığını kullanarak bugünkü köşe yazısını yayınlayan Fehmi Koru, dolandırıcıların tuzağına gazeteci olsanız bile düşebilirsiniz şeklinde uyarıda bulundu. 

Koru ayrıca başından geçen benzer iki olayı aktardı. Bunun yanında ABD'nin en ünlü medya kurumlarından biri olan The Washington Post'un nasıl dolandırıldığını da yazan Koru, uyarılarda bulundu. 

İşte Fehmi Koru'un yazısı:

Yılmaz Erdoğan’ın ‘Organize İşler’ filminin Kıvanç Tatlıtuğ‘lu çekilmiş ikincisi ‘Sazan Sarmalı’nda anlatılan türden telefonla aldatılma yöntemine muhatap olanlarınız var mı? Telefonla arıyor, günün anlam ve önemine uygun bir tehditle sizi korkutup bankadaki hesabınıza el koyuyorlar. Bankadaki hesabınızı boşaltma amaçlı girişimler konusunda sizlerden de yoklananlar var mı? Şahsen iki kez o yoldaki denemelere maruz kaldım. İlkinde, iyi ve etkileyici konuşan bir kadın, vaktiyle maaşım oraya yattığı için hesabımın bulunduğu ancak paramın olmadığı bir bankadan aradığını, bana kredi kartı gönderecekleri için adresimin teyidi amacıyla aradıklarını söyledi. Daha ikinci sorusunda niyetinin kötü olduğu hissine kapılıp “Bankalar sizin benden istediğiniz türden bilgileri kimselere vermememiz gerektiğini mesajlarla duyuruyorlar” deyip görüşmeyi sonlandırdım. Özür dileyip kapattı. Aldatma amaçlı bir arama olduğuna eminim. Zaten kredi kartı da gelmedi.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar