GÜNDEM

Fehmi Koru: Ak Parti ve CHP arasında roller değişmiş gibi...

CHP'li siyasetçilerin "dini" söylemler kullanmaya başladığını söyleyen gazeetci Fehmi Koru, "CHP’lilerin, hiç değilse bir bölümünün, ağızlarının düzelmesinde AK Parti’nin ilk on yılında yapılan tartışmaların büyük etkisi olduğunu düşünüyorum" dedi ve ekledi: "Roller değişmiş gibi."

Fehmi Koru: Ak Parti ve CHP arasında roller değişmiş gibi...

Gazeteci Fehmi Koru, bugünkü köşesinde "CHP’nin ağzı dini söyleme uyum sağladıkça AK Parti zorlanmaya başladı" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İki partinin temsilcileri arasında değişen dili vurgulayan ve değerlendirmeler yapan Koru, " "CHP’lilerin, hiç değilse bir bölümünün, ağızlarının düzelmesinde AK Parti’nin ilk on yılında yapılan tartışmaların büyük etkisi olduğunu düşünüyorum" dedi ve ekledi: "Roller değişmiş gibi."

İşte Koru'nun değerlendirmeleri:

AK PARTİ MUHALİFLERİ DEĞİŞTİRDİ

İlk döneminde muhaliflerini geleneksel yaklaşımları üzerinde düşünmeye ve söylemlerini gözden geçirmeye zorlayan AK Parti, son sekiz-on yıl içerisinde de muhaliflerinin bildikleriyle gördüklerini mukayese edip yeni öğrendikleriyle ters düşen yönleri vurgulamalarına yol açmış görünüyor.

CHP’liler AK Parti’yi en güvendikleri yönlerden eleştirmeye başladılar baksanıza…

TÜRKİYE DEĞİŞTİ, DEĞİŞİYOR...

Hiç küçümsenmeyecek bir kazanım bu. Tabii, AK Parti’yi ve AK Partili bilinenleri daha dikkatli olmaya mecbur edecek bir gelişme aynı zamanda. Devlet yönetiminde görev alanları da. Bir yeni olayın etkileri hala devam ediyor. Sağlık bakanlığında bakanlara yakın görevlerde bulunmuş, en son önemli bir kamu sağlık kurumunda ikinci adam konumuna getirilmiş bir doktor, nereden icap ettiyse, konumuna yakışmayan mesajlarıyla gündeme geldi. Kendisi hemen görevden alındı. Savunan da çıkmadı. Türkiye değişiyor. Bu arada, AK Parti değişti, CHP de değişiyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum