GÜNDEM

FED Faiz Artırımı Yapmadan Kripto Para Piyasasını Etkiledi! Bitcoin Fiyatı Şimdiden Düşüşe Geçti!

FED'in faiz artırımı yapıp yapmayacağı belirsizliği kripto para piyasalarında düşüşe neden oldu. Bitcoin bir anda değer kaybına uğradı. BTC'deki son durum nedir? FED faizleri artırma kararı aldı mı sorusu çok soruluyor. İşte Bitcoin fiyatı ve kripto para piyasalarında yaşananlar...

FED Faiz Artırımı Yapmadan Kripto Para Piyasasını Etkiledi! Bitcoin Fiyatı Şimdiden Düşüşe Geçti!

Kripto para piyasasındaki hareketlilik her zamanki gibi gibi devam ediyor. Öyle ki son zamanların yükselen trendlerinden biri haline gelen Bitcoini, bu sefer düşüşle gündeme geldi. Değer kaybına neden olan etkenler sıralandığında ise yatırımcıları dahi şaşırttı.

Bitcoin Neden Değer Kaybetti?

Bitcoin'in 25 bin dolar seviyelerinin de altına inerek 24 bin dolar sınırına yaklaştığı görüldü. Bu değer kaybı ise FED'deki faiz beklentisinden ötürü oluşmuş olabilir. Aslında bakıldığında piyasadaki beklentiler ve çeşitli finansal gelişmelerin Bitcoin fiyatını tetiklediğini biliyoruz. Gelinen noktada BTC fiyatının düşmesi, FED'in yakın zamanda yapacağı toplantı ve faiz kararı ile ilişkilendiriliyor.

FED

FED Faizi 75 Baz Puan Artırabilir!

FED ile ilgili son zamanların en önemli iddiası ise 75 baz puan artırımı yapacağı yönündeki ifade oldu. Yatırımcılar ve analistler, bu konunun başlıca takipçileri. FED'in yıl sonuna kadar bir daha faiz artırımı yapmayacağı ve son faiz artırımının yakında 75 baz puan olarak gerçekleştirileceği belirtiliyor. En kısa sürede FED'in nasıl bir adım atacağı anlaşılacak.

Bitcoin Tekrar Yükselecek mi?

Bitcoin'de yaşanan düşüşle birlikte FED'deki beklentiler tam tersi sonuç verir ise yükseliş meydana gelebilir. Öte yandan piyasanın bu kadar hareketli olmasından ötürü kripto para analistleri de telkinli yaklaşılması gerektiğini belirtiyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar