TV HABER

Fatih Selek, "laf sokan haber spikerleri" dedi ve köşesine taşıdı: Hiç şık durmuyor

Spikerler yorum mu yapmalı yoksa sadece sunum mu? Bu tartışmayı boşuna çıkarmıyoruz. Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek, son zamanlarda bazı konularda canlı yayında eleştiriler getiren spikerlere "Laf sokan spikerler" tanımlaması yaptı ve "Ekrana hiç yakışmıyor" dedi.

Fatih Selek, "laf sokan haber spikerleri" dedi ve köşesine taşıdı: Hiç şık durmuyor

İletişim ve medya alanında yazdığı yazılarıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek, haber spikerlerini hedef aldı. 

Eskiden sadece sunum yapıp geçen spikerlerin olduğunu ve şu sıralar spikerlerin laf soktuğunu belirten Selek'e göre bu durum ekranda hiç şık durmuyor.

İşte Selek'in spikerleri hedef aldığı yazısı:

Laf sokan spikerler 

Eskiden ana haber spikerleri haberini sunar gerisine karışmazdı. Bu sıralar laf sokanı makbul.

Show TV spikeri Ece Üner, geçen ay futbolcu Arda Turan'a "Birisinin karısını taciz etmesek de laf atabilir, kocasının burnunu kırabilir, hastaneye ruhsatsız silahla girip sıkabilir ve neredeyse hiçbir ceza almayabiliriz. Zaten ceza almayacağımızı bildiğimiz için bunları yaparız. Öyle mi?" diye gelişine çaktı. İstanbul depreminin ardından gündeme gelen toplanma yerlerine temas ederken de "493 toplanma bölgesinden 416'sında alışveriş merkezi, rezidans ve gökdelen inşa edilmiş. Neyse ki deprem anında alışveriş yapabileceğimiz yüzlerce AVM alternatifimiz var" dedi.

Kanal D ana haber sunucusu Buket Aydın altta kalır mı?

Şarkıcı Kıraç'ın 'şehirli kadınlar kahvaltı hazırlamıyor' sözlerine tepki gösterirken kantarın topuzunu kaçırdı ve "Kıraç'ın özür dilemesi gerekiyor. Bu tarz cahilce açıklamaların artık son bulması gerekiyor" diyerek cahillikle suçladı.

Sübjektif çıkışlar kendilerine bol beğeni getirebilir ama hiç şık durmuyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar