GÜNDEM

Fatih Selek: Garo Paylan'ın niyeti başka

Türkiye yazarı Fatih Selek, HDP'li Garo Paylan'ın Azerbaycan-Ermenistan savaşı konusunda sergilediği tutumu eleştirdi.

Fatih Selek: Garo Paylan'ın niyeti başka

Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek, bugünkü köşesinde HDP'li Paylan'ın, Türkiyeli Ermenilerin "güvercin tedirginliğinde" yaşadığı iddiası ve savaşan iki tarafa da "sivillere zarar veriyorlar" yorumlarıyla yaklaşmasının farklı bir tablo çizmeye hizmet ettiğini söyledi.

İşte Selek'in yazısının ilgili bölümü:

HDP milletvekili Garo Paylan, işgalci Ermenistan'ın ağır zayiat almasından ve Türkiye'nin Azerbaycan'a şartsız destek vermesinden fena rahatsız oldu.

Avrupa'daki Ermenistan yandaşı gösterilerin yüzde biri bile ülkemizde tertiplenmezken, Ermeni kökenli vatandaşlarımıza kimse kem gözle bakmazken bu Garo, farklı bir fotoğraf resmetmeye çalışıyor.

Geçen hafta Meclis araştırması önergesi verdi. Önergede Ermeni vatandaşlarımızın 'güvercin tedirginliği’nde yaşadığını ifade etti.

Ermenistan işgalini, zulmünü ve Birleşmiş Milletler'in Ermenistan için dört defa aldığı Karabağ'ı boşaltma kararını görmezden gelip "Karabağ meselesinde Türkiye'de ırkçı saiklerle taraflı bir tutum sergileniyor" dedi.

Yetmedi, en son "Karabağ’da süren savaşta, her iki taraf da sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenliyor. Azeri ve Ermeni güçleri derhâl sivil yerleşim yerlerine saldırıları durdurmalıdır" diyerek güya 'insancıl' bir mesajla katilleri perdelemeye çalıştı.

Oysa Azerbaycan, şimdiye kadar Ermenistan gibi yapmadı ve doğrudan sivilleri hiç hedef almadı. Ama Ermenistan'dan atılan füzelerden, roketlerden, bombalardan en az 60 Azerbaycanlı sivil hayatını kaybetti. 300'e yakını yaralandı.

Türkiye'nin Ermeni vatandaşlarıyla hiçbir problemi yok. İşte Markar Esayan'ın cenazesi her şeyi göstermiyor mu? Ama Garogiller görmüyor! Çünkü niyetleri başka.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar