MEDYA KÖŞESİ

Fatih Selek, Cumhuriyet gazetesine saydırdı: Cahillik, küstahlık, düşmanlık...

Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Erdemir, makam odasının bir köşesine II. Abdülhamid'in fotoğrafını asmasını ''Büyük skandal'' olarak servis eden Cumhuriyet gazetesine saydırdı.

Fatih Selek, Cumhuriyet gazetesine saydırdı: Cahillik, küstahlık, düşmanlık...

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Erdemir, makam odasının bir köşesine II. Abdülhamid'in fotoğrafını asması, Cumhuriyet gazetesini rahatsız etti. Gazete, haberi ''Görevden Alınmalı'' başlığı ile verdi.

Bu konuyu gündemine taşıyan Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek, Cumhuriyet gazetesine saydırdı. Selek, yapılan bu hareketi ''Cahillik, küstahlık, düşmanlık...'' olarak tanımladı.

İşte Fatih Selek'in o ifadeleri:

Cumhuriyet gazetesi dün büyük bir skandalı ortaya çıkardı.
Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Erdemir, makam odasının bir köşesine II. Abdülhamid'in fotoğrafını asmış...
Rezalete bak hele!
Kepazeliğe bak!
Gazeteyi yönetenler Erdemir için "O koltukta oturamaz" diye başlık atmış.
Ne de isabet buyurmuşlar...
Zaten...
Gülhane Askerî Tıp Akademisini, Haydarpaşa Numune Hastanesini, Şişli Hamidiye Etfal Hastanesini ve diğer 300 civarındaki hastaneyi kuran da...
Bu coğrafyada ilk kuduz enstitüsünü, aşı üretim merkezini, belediye sağlık teşkilatını, sanatoryumu, kadın hastanesini, doğumevini, veteriner okulunu, eczacılık okulunu, dilsizler mektebini, görme engelliler okulunu açan da...
Hilal-i Ahmer Cemiyetini (Kızılay), Darülaceze'yi, Darüleytam'ı gariplerin hizmetine sunan da Abdülhamid Han değil "Marmaray'ı yapan" Bülent Ecevit idi... Duvara da onun fotoğrafı asılmalıydı.
...

İşe bak! Darbeci Mithat Paşa'nın kurucusu olduğu Ziraat Bankası şubelerindeki fotoğraflarıyla övünenler, sağlık sisteminin babası Abdülhamid Han'dan rahatsız!
Sağlık Bakanlığının Sultan Abdülhamid'in fotoğrafını asması eleştiri konusu değil, aksine bir iftihar vesilesi ve vefa göstergesidir.
Cumhuriyet'in bu yaptığı cahilliktir, küstahlıktır, düşmanlıktır!
İyi ki o koltuklarda sizin gibi köksüzler oturmuyor!

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar