MEDYA KÖŞESİ

Fatih Portakal'dan bomba iddia: Emekli ve memur maaşı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur ve emekli maaşlarına gelen yüzde 25'lik zam artışını %30'a çıkartmasının ardından Gazeteci Fatih Portakal çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Fatih Portakal'dan bomba iddia: Emekli ve memur maaşı...

Memur ve emekli zammı 24 saatte arttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 25 olarak duyurulan memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını açıkladı. Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, memur buluşmasına giderken, ilgili bakanlara bu oranı daha da yukarı çıkartacak formüller bulmaları için talimat verdiğini aktararak "Yürütülen çalışmalar sonunda, başka bazı alanlarda fedakarlık yaparak, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. Böylece buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının, yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyorum" dedi. Bu açıklamanın ardından Gazeteci Fatih Portakal çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. 

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 oldu 

En düşük emekli maaşı için de "3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz" diyen Erdoğan; yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını vurguladı.

Yeni zam mı gelecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 saat sonra yüzde 25'lik zam oranını yüzde 30'a çıkarıldığını açıklaması ise gündem yarattı. Kulislerde 6 ay sonra yeni bir zam yapılacağı beklentisi şimdiden oluşmaya başlarken,yeni zam için bu süreyi daha kısaltanlar da oldu.

Fatih Portakal öyle bir iddia ortaya attı ki...

Öyle ki gazeteci Fatih Portakal, yüzde 25'lik zam oranının yüzde 30'a çıkmasına dikkat çekerek çok konuşulacak bir iddiayı ortaya attı.

Erdoğan yüzde 35'i yüzde 40'a çıkaracak

Gazeteci Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 30'luk zam oranını yakın zamanda yüzde 35-40'lara çekeceğini iddia etti. Söz konusu yeni artış için tarih de veren Portakal, şu ifadeleri kullandı;

Tarih bile verdi

"Yüzde 25 bir anda yüzde 30 oldu. Ben bu ay içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir grup toplantısında veya halka açık bir yerde yapacağı konuşmayla bu zam oranını artıracağını yüzde 35-40 yapacağını düşünüyorum. Bunu hep birlikte göreceğiz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar