GÜNCEL

Fatih Çekirge'den İBB'ye "deniz taksi" çağrısı

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, "deniz taksi" uygulamasını eleştirdi. Çekirge, "İstanbul’da bir “deniz taksi” olayı başladı. Başladı ama tam bir “kaos”la... Önüne gelen, denize elverişlilik belgesi bile olmayan teknelerle taksi işletiyor" dedi.

Fatih Çekirge'den İBB'ye "deniz taksi" çağrısı

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, bugünkü köşesinde İBB'ye seslenerek "Bir facia yaşanmadan bunu yasaklayın" dedi:

AKSARAY'DAKİ MİNİBÜS ve OTOBÜSLERE DÖNDÜLER

Ne bir belge var, ne ruhsat ne de kaptanlık tecrübesi... Deniz işletmelerinin iskelelerine 50 lira veren bu korsan taksiler, taksiden çok Aksaray’a çalışan minibüs hatta otobüslere döndü. Küçücük tekneye 15-20 hatta 30 kişiyi dolduran bu ruhsatsız tekneler, insan hayatını da hiçe sayıyor. Ne can yeleği, ne kapasite sınırlaması ne de yangın söndürme gereçleri var. Ticari tekne izinleri yok. Denize elverişlilik belgesi ve denetimi ne noktada belli değil...

İşte önceki gün Heybeli Ada açıklarında kayalara bindiren korsan deniz taksisinin hali... İçinde 27 kişiyle gece yarısı battı. İlk kaçan da kaptan oldu. Çünkü hiçbir sorumluluğu yok. Faciadan dönüldü... Adı taksi olan bu “kaçak otobüsler” yasaklanmalı. Yoksa facia kapıda... Eminim Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik bu konuda gereğini yapar.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar