KAZANDI

Fatih Çekirge kazandı

Fatih Çekirge’nin dünkü Hürriyet’te başlığıyla yayımlanan yazısını okumasaydım haberim olmayacaktı.

Fatih Çekirge kazandı

Fatih Çekirge’nin dünkü Hürriyet’te başlığıyla yayımlanan yazısını okumasaydım haberim olmayacaktı. 

Ya atladım… 

Ya gazetelerimiz haberi görmek istemedi… 

Ya da kenarda köşede bir sütunda yayımlandı haber. 

Nitekim Çekirge de DHA’dan gelen bir haberden aldım” diyor… 

* 
Habere gelince… 

Papa Francesco yere kapanıyor ve şöyle dua ediyordu... 

- Utancı kaybetmek de utanç vericidir. 

- Nefret, egoizm, kibir, hırs, intikam duygusu, açgözlülük, yolsuzluk ve Tanrı’ya ortak koşulması gibi günahlardan ötürü af diliyorum. 

- Genç kuşaklara, savaşlar ve bölünmelerle parçalanmış gençlerin, küçüklerin, hastaların ve yaşlıların kenara itildiği, egoizm tarafından yiyip bitirilmiş bir dünya bırakıyor olmasının utancı içindeyim. 

- Herkes seni terk etse de, ben seni asla bırakmayacağım. Seni değil, gücü seçmek utanç verici. Seni değil, gösterişi ve parayı tanrı olarak seçmek, sonsuzluk yerine dünyeviliği tercih etmek utanç vericidir. 

* 

Çekirge, yere kapaklanıp bu duayı eden Papa’ya soruyor: 

“Genç kuşaklara, savaşlar ve bölünmelerle parçalanmış gençlerin, küçüklerin, hastaların ve yaşlıların kenara itildiği, egoizm tarafından yiyip bitirilmiş bir dünyayı bırakan kimdir?” 

* 

Hayatımın son 18 yılında (50 yaşımdan sonra.) hiç kimseyi geçmişte yaptığı hatalarıyla yargılamadım, sorgulamadım. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en sevdiğim ve takdir ettiğim tarafının ise “yanıldım, kandırıldım, hata yaptım” deyişi olduğunu defalarca yazdım, söyledim. 

* 

28 Şubat’ın tek mağduru olarak, 28 Şubat sürecinin aktörü olduğu iddia edilenlerin hiçbirinden şikâyetçi olmadım, olmam da… 

Hatta… 

FETÖ tarafından kandırılanlar için nasıl bir milât konmuşsa, “28 Şubat Davası” olarak tanımlanan davada yargılananların da “masum” olduklarına ve haklarında açılan davaların düşürülmesinden yanayım… 

* 

Ancak… 

Çekirge’nin Papa’yı geçmişte yaptıklarıyla yargılamayan ama “kurumsal olarak sorumlulukları olduğunu itiraf etmelerini” isteyen haklı sorusuna da aynen katılıyorum… 

* 

Ve… 

Aldatıldım, yanıldım, ben de hata yaptım” diyen Cumhurbaşkanına karşı acımasız eleştiriler yöneten o günün aktör ve aktrislerine soruyorum: 

FETÖ’nün palazlanmasında hiç mi suçunuz yok?” 

Varsa ki var… 

Ne zaman itiraf edeceksiniz?.. 

* 
Tebrikler Fatih Çekirge… 

Teşekkürler de tabii ki… 

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar