GÜNDEM

Fatih Altaylı'nın yazdıkları RTÜK Başkanı'nı çok üzmüş! Bakın ne konuştular?

Habertürk yazarı FAtih Altaylı, RTÜK ile ilgili yazısının ardından Ebubekir Şahin'in kendisini aradığını ve yazdıklarına çok üzüldüğünü söylediğini aktardı. Bakın ikili arasında nasıl bir diyalog geçmiş?

Fatih Altaylı'nın yazdıkları RTÜK Başkanı'nı çok üzmüş! Bakın ne konuştular?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dün kaleme aldığı yazısında "RTÜK’e bayılıyorum. Bir televizyon kanalında insanların tehdit edilmesini, iç savaş çığırtkanlığı yapılmasını, bir kadının çıkıp ölüm listelerinin hazırladığını, komşularını öldürmek istediğini söylemesini çok normal bulmuş. O kadar normal bulmuş ki, bu konuyu görüşmek için yapılan olağanüstü görüşme çağırısına uymamış.Programı ele almamış.Acaba bu hafta ben aynı sözleri kelimesine dokunmadan benim programda tekrarlatsam bana ne yaparlar!" diye yazmıştı.

Altaylı, bu yazısının ardından RTÜK Başkanı Şahin'in kendisini aradığını söyledi. Şahin'le yaptığı görüşmeyi okuyucularına aktaran Altaylı "Doğrusunu isterseniz konuşmasından Sevda Noyan’ın sözlerini onaylamadığını hissettim. Ancak daha sonra bir programa katılmış ve oradaki konuşmasında “Cezaya gerek yok” gibi algılanan bir şeyler söylemiş. Eğer gerçekten öyle ise şaşırdığımı söylemeliyim." ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı: O toplantı yapılacak

Dün öğle saatlerinde telefonum çaldı.
Arayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin.
Son birkaç gündür RTÜK hakkında yazdıklarıma çok üzülmüş.
“Kibar yazdım” dedim.
“Bir gün karşılıklı uzun uzun konuşuruz ama bugünkü yazınızdaki bir nokta ağırıma gitti. Onunla ilgili bir açıklama yapmak istiyorum” dedi.
“Tabii ki, sizi dinliyorum” dedim.
“Ülke TV’deki o programla ilgili dün yapılması istenen toplantının yapılmaması ile ilgili olarak suçlanıyorum. Emin olun ki, İstanbul’da aylar öncesinden belli olan ve çok sayıda kişinin katıldığı bir Basın İlan Kurumu toplantısı vardı ve benim de katılmam gerekiyordu. RTÜK toplanamasın diye rapor aldığım, şehir dışına çıktığım doğru değil. O toplantı dün yapılamamış olsa bile mutlaka yapılacak. Açıkçası o programın ele alınacağı toplantıda ben de bulunmak istediğim için Kurul dün toplanmadı. Ama toplanacak ve gereken de mutlaka yapılacaktır” dedi.
Doğrusunu isterseniz konuşmasından Sevda Noyan’ın sözlerini onaylamadığını hissettim.
Ancak daha sonra bir programa katılmış ve oradaki konuşmasında “Cezaya gerek yok” gibi algılanan bir şeyler söylemiş.
Eğer gerçekten öyle ise şaşırdığımı söylemeliyim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar