GÜNDEM

Fatih Altaylı'nın fikrini ABD uygulamaya soktu

Atatürk Havalimanı'nın salgın konusunda hizmet verecek hastaneye dönüştürülmesi fikrinin en yaratıcı ve çözüme yönelik potansiyeli en yüksek olan düşünce olduğunu belirten Serdar Turgut, Altaylı’nın bu önerisine benzer uygulamanın New York'ta hayata geçirildiğini söyledi.

Fatih Altaylı'nın fikrini ABD uygulamaya soktu

Fatih Altaylı'nın korona salgını sonrası en yapıcı ve orijinal fikri ortaya attığını belirten Habertürk yazarı Serdar Turgut, "Eski Atatürk Havalimanı'nda tüm altyapı hazır. Havalandırma sistemleri tam bir büyük alan ve istendiği takdirde tahmin ediyorum ki fazla zorluk olmadan bir virüsle mücadele alanına dönüştürülebilir." dedi. Turgut, Altaylı'nın önerisine benzer uygulamanın New York'ta hayata geçirildiğini belirtti.

Fatih Altaylı'nın fikrini ABD uygulamaya soktu

Korona salgını başladığından itibaren Fatih Altaylı gerek Habertürk TV'deki programlarına davet ettiği uzmanlarla ve konu hakkındaki yazılarıyla çok yüksek performans sergiledi. 
Ve herkesin ne yapılabilir sorusunu sormakta olduğu ortamda bence en yapıcı ve orijinal fikri de Altaylı ortaya attı.

BOŞ DURAN ATATÜRK HAVALİMANI HASTANEYE DÖNÜŞTÜRÜLSÜN 

Şu anda kapalı halde tutulan Atatürk Havalimanı'nın salgın konusunda hizmet verecek bir büyük hastaneye dönüştürülmesi fikri  bence ortaya atılmakta olan öneriler arasındaki en yaratıcı ve çözüme yönelik potansiyeli en yüksek olan düşünceydi. 

TÜM ALTYAPI VE TEKNİK İMKAN HAZIR 

Eski Atatürk Havalimanı'nda tüm altyapı hazır. Havalandırma sistemleri tam bir büyük alan ve istendiği takdirde tahmin ediyorum ki fazla zorluk olmadan bir virüsle mücadele alanına dönüştürülebilir. 
Hem bunun sadece bu salgının ömrüyle kısıtlı bir hastane de olmaması ve bu salgın bittikten sonra bile daha sonra olabilecek başka salgınlar için hazır durumda tutulmaları gerekir. O arada elimize geçen zaman fırsatını da bu yeni hastaneyi daha mükemmelleştirmek için kullanabiliriz.

FİKRİ NEW YORK UYGULUYOR

Altaylı’nın önerisi Türkiye’de uygulanmadı ama New York buna benzer bir uygulamaya girişti.
Manhattan adasının 34’üncü caddesinin batı ucunda Jacob Javits fuar alanı binası vardı. Burada adı üzerinde fuarlar ve comic-con gibi buluşmalar/kongreler yapılıyordu. Genelde bu faaliyetlerin dışında boş dururdu alan çoğu zaman. Şimdi devlet bu alanı hastaneye dönüştürme işine girişti. Bu kısa zamanda hazır hale getirilebildi. Düşünün burası bir fuar alanı altyapısı ve teknik imkanları Atatürk Havalimanı'ndan çok daha düşük düzeyde burası bile kısa zamanda hazırlandığına göre İstanbul isterse havalimanını çok daha kısa sürede hastaneye dönüştürebilir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar