GÜNDEM

Fatih Altaylı'dan Sözcü yazarı Rahmi Turan'a 'ismi açıkla' çağrısı

Rahmi Turan'ın iddiası sonrası ortalık karıştı şimdi herkes o CHP'linin kim olduğunu merak ediyor. Fatih Altaylı da öznesiz iddia modası başladığını söyledi ve Turan'a çağrı yaptı. Altaylı özellikle Külliye'den gelen açıklama sonrası bu ismin mecbur olarak bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Fatih Altaylı'dan Sözcü yazarı Rahmi Turan'a 'ismi açıkla' çağrısı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın büyük tartışma yaratan iddiasına bomba bir örnekle cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde Kemal Öztürk'ün danışmanlık yıllarına ilişkin yaptığı açıklama sonrası Öztürk'e art arda 'isimleri açıkla' çağrısı yapan ve umduğunu bulamayan Altaylı şimdi de Rahmi Turan için çağrı yapıyor. Bakalım bu kez istediği cevabı alabilecek mi Altaylı...

O ismi açıklamak zorundasın Rahmi Abi

Garip bir moda gelişti memlekette. Öznesiz iddia. Gazetecilikte öznesiz yazılar olur. Çok önemli bir bilgidir, kaynağı öznesiz olarak haberi verirsiniz. Gazetecilikte bu vardır. Ama haberin en önemli ve hatta tek unsuru olan özneyi gizlediğiniz zaman haber haber olmaktan çıkar. Spekülatif bir suçlamaya dönüşür. Önce eski Başbakanlık Basın Müşaviri Kemal Öztürk’ün özne olmadan “Beni arayıp manşetlerinin onayını alan gazeteciler vardı” suçlamasını duyduk. “Kimmiş onlar” dedik yanıt alamadık. Ardından Rahmi Turan’ın “CHP’li bir milletvekili gizli bir biçimde Cumhurbaşkanlığı sarayına gitti. Cumhurbaşkanı ile görüştü, Cumhurbaşkanı ona ‘Senin CHP’nin başına geçmen lazım’ dedi. Gerekirse yardım edeceğini söyledi” iddiası geldi. Aslında bu yeni bir dedikodu değil.Bu iddia daha önce ortalıkta dolaşmış, Muharrem İnce algısı oluşmuştu belli çevrelerde.

Tahminin bir iki yıllık bu iddia şimdi yeniden ve güvenilir kaynaklara dayanılarak diye gündeme getirildi. Ve ilk kez Rahmi Turan “Bir de isim söylendi” diyor. İyi de kardeşim kim o isim.İsmi sana söyleyeni açıklamanı istemiyoruz senden Rahmi Abi. Ama Saray’a gidenin kim olduğunu açıklamanı istiyoruz.Koskoca bir parti grubunu töhmet altında bırakamazsın. Bu arada bazı yorumcular “CHP’nin içişlerine karışıyor algısı yaratılması Cumhurbaşkanı’nı kızdırır” demiş. Tam aksine sevindirir. Muhalefeti bile dizayn edecek güçte bir Cumhurbaşkanı algısı, her Cumhurbaşkanı’nın isteyeceği bir şeydir bence.Tabii siyaset ve zarafet gereği “Biz başka partilerin içişlerine karışmayız” demek adettendir ama böyle bir güç algısı istenmeyecek bir şey değildir. Böyle bir iddiada isim vermemek ise haksız yere insanların haysiyetiyle oynamaktır.

Şimdi biri kalkıp “Sözcü gazetesinde para karşılığı yazı yazan duayen bir gazeteci olduğunu söylediler bana...” diye bir şey sallasam Sözcü’nün saygın yazarları rahatsız olup haklı olarak “Açıkla o ismi” demezler mi! Derler elbette. O nedenle; Sen de açıkla o ismi. Hele hele Külliye’den “Bu iddia külliyen yalandır” açıklaması gelince...Mecbursun artık. Unutmaya söz verdim diyerek yırtamazsın. Madem unuttun, yazmayacaktın! Madem yazdın. Unutmayacaksın!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar