GÜNDEM

Fatih Altaylı'dan siyasette yeni bir ittifak tavsiyesi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Muharrem İnce'nin, pek etkili olmayacağını, Türkiye'deki siyaseti ciddi anlamda değiştirebilecek tek şeyin yeni bir ittifakın kurulması olduğunu yazdı.

Fatih Altaylı'dan siyasette yeni bir ittifak tavsiyesi

Muharrem İnce, Memleket Hareketi adını verdikleri yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı. 

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da bugün kaleme aldığı yazısında Muharrem İnce'nin, son günlerde en çok konuşulan gündemlerden biri olduğunu ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti "Tamam Muharrem İnce’nin partisinden ayrılma ihtimali önemli...Yeni bir parti kurma olasılığı CHP’yi etkileyebilir...Başlatacağı bir hareket bir kesimde heyecan yaratabilir...Ama siyaseti kökten etkileyecek bir durum da ortaya çıkarmaz."

Altaylı, İnce'nin bugün düzenlediği basın toplantısında tüm sorulara muhtemelen cevap verdiğini hatırlaratarak sözlerine şu satırları ekledi "Ama açıkçası çok da önem atfetmiyorum. Siyaseti değiştirecek bir şey olmayacağını biliyorum çünkü."

Türkiye’deki siyaseti ciddi anlamda değiştirebilecek tek şeyin, yeni bir ittifakın kurulması olduğunu belirten Altaylı, "Ben buna 'Üçüncü yol' adını koyuyorum şimdiden. İYİ Parti önderliğinde yeni bir 'İttifak'. Biliyoruz ki, Türkiye’de asla CHP’ye oy vermeyecek olan ciddi bir muhafazakar kitle var. Psikolojik, sosyolojik, etnolojik hatta antropolojik nedenlerle CHP adını görünce tüyleri diken diken olan ve ters yöne koşan bir kesim."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar