GÜNDEM

Fatih Altaylı'dan Serdar Turgut'a 'Cumhurbaşkanlığı'ndan izin' sitemi!

Fatih Altaylı, aynı gazetede yazarlık yaptığı Serdar Turgut'un dünkü yazısında kullandığı 'Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi'nden izin aldım' ifadelere cevap verdi.

Fatih Altaylı'dan Serdar Turgut'a 'Cumhurbaşkanlığı'ndan izin' sitemi!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, aynı gazetede yazarlık yapan Serdar Turgut'un dün Oda TV ile ilgili yazdığı yazısında kullandığı izin ifadelerine tepki gösterdi.

MİT Başkanı ile ilgili bir haberden dolayı Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi'ni aradığını ve izin istediğini ifade eden Serdar Turgut'a böyle bir şeyin kendisini yasaların içine çekmeyeceğini belirten Fatih Altaylı, genç gazetecilere 'aman ha' dedi.

İşte Fatih Altaylı'nın yazısı:

Serdar Turgut ile dostluğumuz 30 yıla yakındır.
Hepimiz gibi zaman zaman yazılarında hatalar yaptığını gördüm ama dünkü kadar büyük hata yaptığını ve bu hatayı akıl diye verdiğini hiç görmemiştim.
Serdar dostum Odatv yazar ve yöneticilerinin tutuklanmaları üzerine yazarken kendinden bir örnek veriyor.
Diyor ki, “MİT müsteşarı ABD Senatosu’na bilgi vermeye gelmişti. Ben de bunu öğrendim ama bunu yayınlamanın sakıncası olup olmadığından emin olamadım ve Cumhurbaşkanlığı iletişim yetkililerini arayıp izin aldım.”
Elbette kendine gazeteci diyen biri isterse yazacağı yazılar için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nı arayıp izin alabilir.
Kendi bileceği iştir.
Ancak Serdar Turgut bunu MİT Başkanı ile ilgili bir haberi vermenin yasalara aykırı olup olmadığı endişesi ile yaptıysa büyük bir yanlış yapmış demektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim yetkililerinden şifahi veya mesaj yolu ile izin almak yasa dışı bir işi yasa içine çekmez.
Bir savcı çıkıp dava açar ise savcıya “Bakın bana izin verdi Cumhurbaşkanlığı İletişim yetkilileri” diyemezsiniz.
O yüzden genç meslektaşlarıma önerim, eğer bir haberin suç olup olmadığı ile ilgili şüpheleri var ise gazetenin hukuk servisine sorsunlar.
Cumhurbaşkanlığı’na değil.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar