GÜNDEM

Fatih Altaylı'dan Öcalan itirafı!

Doğu Perinçek, Habertürk ekranında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı gazeteci Fatih Altaylı'nın da ziyaret ettiğini söyledi. Fatih Altaylı o iddiaya cevap verdi ve "Doğru ama yanlış. O dönem Öcalan ile görüşen pek çok gazeteciden biri de bendim.Ben Öcalan ile dağda değil, Lübnan’da görüştüm." dedi.

Fatih Altaylı'dan Öcalan itirafı!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı Doğu Perinçek'in  "Öcalan'la görüştü" iddiasına yanıt verdi. Altaylı bugün kaleme aldığı yazısında "Doğu Perinçek, son katıldığı programda benim de Öcalan ile görüşmeye dağa gittiğimi söyledi. Doğru ama yanlış.Diğerlerini bilmiyorum ama ben Öcalan ile dağda değil, Lübnan’da, Bar Elias kasabasında görüştüm." dedi.

Yaptığı röportajın Kanal D tarafından yayınlanmadığını söyleyen Altaylı, "Terörle mücadele yasasının birkaç maddesine muhalefet edilmiş sayılabileceği gerekçesiyle yayınlanamadı." diye yazdı.

Görüşmenin doğrusu

Doğu Perinçek, son katıldığı programda benim de Öcalan ile görüşmeye dağa gittiğimi söyledi. Doğru ama yanlış. O dönem Öcalan ile görüşen pek çok gazeteciden biri de bendim.
Hatırladığım kadarı ile Güneri Civaoğlu, Mehmet Ali Birand, Cengiz Çandar, Hasan Cemal, dönemin İHA Genel Müdürü başta olmak üzere pek çok gazeteci farklı dönemlerde Abdullah Öcalan ile görüştü.
Diğerlerini bilmiyorum ama ben Öcalan ile dağda değil, Lübnan’da, Bar Elias kasabasında görüştüm. Öcalan görüşmeye birinde kendisinin bulunduğu iki Mercedes ile geldi. Yanında Suriye Muhaberatı’ndan bir subay vardı. Çektiğimiz programda söyledikleri, daha sonra İmralı’daki duruşmalarda söylediklerinden çok da farklı değildi. Bunun dışında geniş kapsamlı bir röportaj yaptık. Futboldan, Türkiye’den görüştüğü siyasetçilerden, kendisine aracı yollayan Başbakanlardan söz etti.
Program sonrası programı çektiğimiz yerin sahibi tarafından hazırlanmış bir sofraya davet edildik ve yemek yedik.
Yaptığımız röportaj o sırada çalıştığım Kanal D tarafından terörle mücadele yasasının birkaç maddesine muhalefet edilmiş sayılabileceği gerekçesiyle yayınlanamadı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar