MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı'dan magazin muhabirlerine hem eleştiri hem uyarı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, magazin muhabirliği yapan meslektaşlarına abi tavsiyesi yerek eleştiri ve önerilerini sıraladı.

Fatih Altaylı'dan magazin muhabirlerine hem eleştiri hem uyarı

Abartılı müzikler, sert başlıklar, anlamsız klişe sorular... Magazin muhabirlerinin her haberde kullandığı jargona Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan eleştiri geldi. 

Altaylı, ünlülere sorulan soruların önce bir ölçülüp tartılması gerektiğini ifade etti. Bunun yanında "özel şoför" ifadesl gibi klişeleri de kullanmayın artık dedi. 

Altaylı, yaptığı bu eleştirilere kızılmaması için de "bir abi tavsiyesi" şeklinde tanımladı. 

İşte Altaylı'nın yazısı:

Magazin muhabiri arkadaşlara birkaç tavsiyem olacak.

Lütfen muhatabınız olan ünlülere sorduğunuz soruların herhangi bir mantığı olup olmadığını bir düşünün.

Böyle bir soru bana sorulsa nasıl cevap verebilirim diye bir mantık süzgecinden geçirin, “Böyle soru olur mu?” diye bir eleme yapın.

Dün yine eşinden yıllar önce boşanmış bir ünlü kadına “Eski eşinizin bilmem kimle ilişkisi için ne düşünüyorsunuz?” diye bir soru sormuşsunuz. Bu soruya bayılıyorsunuz.

Boşanmışlar çocuklar, boşanmışlar. Hem de yıllar önce. İkisi de sonrasında bir sürü kişiyle beraber olmuşlar. Böyle bir soru olur mu bu saatten sonra. Allah aşkına.

Soracaksanız daha akıllı şeyler sorun.

Mesela “Eski kocanızın ayrıldığı sevgilisi, eski kocanızla ilgili çok kötü bir şey öğrendiği için ayrıldığını söylüyor. Bu iğrenç dediği şey ne olabilir? Siz de böyle bir şey öğrendiğiniz için mi ayrılmıştınız” falan deyin.

Ha bir de tüm haberlerinizde “Özel şoförlü arabasına binerek uzaklaştı” diyorsunuz. Ben de merak ediyorum. “Genel şoförlü araba” da var mı?

Genel şoförlü arabalara taksi deniyor bildiğim kadarı ile.

Araba kelimesi de pek hoşuma gitmiyor doğrusu.

Çok genel bir kelime. Otomobil sanki daha doğru.

Sevgiler arkadaşlar. Kızmayın. Bir abi uyarısı olarak görün.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar