GÜNDEM

Fatih Altaylı'dan çok sert göç tepkisi! 'Tepemi attırmayın, küfür ederim!'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında Taliban'ın bazı bölgelerde kontrolü ele geçirdiği Afganistan'dan Türkiye'ye yönelik yapılan göçleri kaleme aldı.

Fatih Altaylı'dan çok sert göç tepkisi! 'Tepemi attırmayın, küfür ederim!'

Afganistan'ın bir bölümünü kontrol altına alması ülkede göç dalgası yaşanmasına neden oldu. HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Afganlıların Türkiye’ye göç etmesiyle sığınmacılar hakkında başlayan tartışmaları köşesine taşıdı. Göçmenlerin "Modern köleler" olduğunu söyleyen Altaylı, "Bu köle tacirliğini bize “İnsan hakları savunuculuğu” olarak yutturmaya kalkışıyorlar." ifadelerini kullandı.

İşte o yazı:

Bazıları Suriyeli ve Afgan ve bilumum milletten ülkemize gelen göçmenleri savunurken “Bunlar olmasa sanayimiz çöker. Bunlar olmasa tarım biter. Bunlar olmasa enflasyon artar” diye sözde göçmen taraftarlığı yapıyor ve “Misafirlik yeter. Suriyelilerin evlerine dönmelerini sağlayacak şartları oluşturalım” diyenlere de “Faşist” damgası vurmaya kalkışıyorlar.

Niye biliyor musunuz!

Çünkü asıl faşist kendileri.

Çünkü bunların göçmenleri umursamayan “köle tüccarları”.

Çünkü onlara göre evini barkını bırakıp buraya gelmiş, son derece kötü koşullarda bir evde 20 kişi yaşayan, insanlık onuruna aykırı koşullarda çalıştırılan, asgari ücretin çok altında bir ücrete, sigortalı olmadan katlanmak zorunda olan, evlatları insan tacirleri tarafından alınıp satılan bu kişiler birer insan, kişi, birey değil, sadece basit bir “işgücü”.

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar