GÜNCEL

Fatih Altaylı’dan çarpıcı TÜİK yazısı! ‘Yarın FETÖ’cü diye dava açılırsa…’

Bugünkü yazısında TÜİK’in inandırıcılığını sıfırlamış kurum haline geldiğini belirten Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Yarın keser dönüp sap döndüğünde 'Yahu bu TÜİK meğer FETÖ’cü imiş, bizi halkla karşı karşıya getirmek çalışan kesimi iktidarımız aleyhine çevirmek için sayılarla oynamışlar' diye dava açılırsa kimse şaşırmasın” dedi.

Fatih Altaylı’dan çarpıcı TÜİK yazısı! ‘Yarın FETÖ’cü diye dava açılırsa…’

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) inandırıcılığını en fazla erozyona uğratıp, sıfırlamış kurum haline geldiğini aktardı. Altaylı, "TÜİK sosyal ve ekonomik tarafların tümü tarafından güvenilmez bulunup eleştiriliyor ama iktidarın koruması altında. Ama hiç kimse bu korumaya güvenmesin. Yarın keser dönüp sap döndüğünde 'Yahu bu TÜİK meğer FETÖ’cü imiş, bizi halkla karşı karşıya getirmek çalışan kesimi iktidarımız aleyhine çevirmek için sayılarla oynamışlar' diye dava açılırsa kimse şaşırmasın" ifadelerine yer verdi.

TİSK’in de TÜİK’in verilerine güvenmediğini ifade eden Altaylı, “Güvenseler, ‘Devletin resmi kurumumum açıkladığı enflasyon var. Biz ne diyelim’ diyebilir” dedi.

Altaylı yazısının devamında şunları dile getirdi:

“TÜİK sosyal ve ekonomik tarafların tümü tarafından güvenilmez bulunup eleştiriliyor ama iktidarın koruması altında. Ama hiç kimse bu korumaya güvenmesin. Yarın keser dönüp sap döndüğünde “Yahu bu TÜİK meğer FETÖ’cü imiş, bizi halkla karşı karşıya getirmek çalışan kesimi iktidarımız aleyhine çevirmek için sayılarla oynamışlar” diye dava açılırsa kimse şaşırmasın. Çünkü “Beraber yürüdük biz bu yollarda” filmini biz daha önce izledik. Tutan filmlerin “Remake”ini yapmak adettendir.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar