GÜNDEM

Fatih Altaylı'dan belediyelere 'şartlı bağış' önerisi

Şu sıralar yaşadığımız sorunun yerel yönetimlerle merkezi yönetimlerin ortak çabası olmadan çözülemeyeceğini söyleyen Fatih Altaylı, "Kavganızı sonra yaparsınız." dedi ve belediyelere öneride bulundu.

Fatih Altaylı'dan belediyelere 'şartlı bağış' önerisi

Belediyelerin bağış kampanyalarına yatırılan paraların bloke edildiğini ve yasalara bakınca belediye yönetimlerinin hatalı bir tutum içinde olduklarının görüldüğünü söyleyen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, herkesin siyasi kaygıyı bir kenara bırakıp ele ele vererek çalışması gerektiğini söyledi. Altaylı, belediyeler için iki öneride bulundu.

Şartlı bağış

Belediyelerin bağış kampanyalarına yatırılan paralar bloke edildi ve belediyelerin “yasa dışı” bir kampanya yürüttüğü söylendi.
Yasalara bakınca belediye yönetimlerinin gerçekten hatalı bir tutum içinde olduklarını görülüyor ama hükümetin tepkisi de biraz aşırı oldu.
Zaten sonra bir yumuşama emaresi gösterdiler.
Ben şunu söyleyeyim.
Bu salgın belası yerel yönetimlerle merkezi yönetimlerin ortak çabası olmadan çözülmez.
O yüzden siyasi kavgayı bir kenara bıraksın herkes.
Ele ele çalışın.
Milleti ölümden, hastalıktan koruyun.
Kavganızı sonra yaparsınız.
Bu arada belediyeler için benim iki çözüm önerim var:
1. Basit öneri: Belediyelere aktarılacak bağışlar Kızılay tarafından toplansın. Kızılay’ın daha önce yaptığı ve alışkın olduğu biçimde yardımları “... belediyesine aktarılmak üzere...” diyerek şartlı bağış şeklinde Kızılay’a verelim. Üstelik bu kez yurt dışına değil, yurt içinde bir belediyeye aktaracağı için çok daha kolay olur.
2. Komplike öneri: Belediyeler yardım için birer web sayfası hazırlasın ve yardıma ihtiyacı olan kişileri burada isim vermeden listelesin ve bu kişilerin son günlerin modasına uygun biçimde “IBAN” numarasını versin. Bizler de buradan istediğimiz kadar kişiye yardım edelim. Yardım edilenler listeden düşürülsün ama yardımın yapılıp yapılmadığı da online olarak takip edilsin!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar