POLEMİK

Fatih Altaylı'dan Ayşe Baykal'a "Akit" cevabı...

Hürriyet yazarı Ayşe Baykal, "Dindarım, Akit'te yazabilir miyim Fatih Bey?" diye sordu... Fatih Altaylı, "Otur oturduğun yerde, yoksa ortada dımdızlak kalırsın" diye uyardı...

Fatih Altaylı'dan Ayşe Baykal'a "Akit" cevabı...

Fatih Altaylı, "misyon gazeteleri, fikirleriyle uyuşmayan ya da zıt düşen gazetecilerle çalışmama özgürlüğüne sahiptir ve fikir ayrılığına düşünce yollarını ayırabilirler” demiş ve "Yeniçağ'da 'Kürtçü' biri, Akit'te de 'ateist' biri yazabilir mi?" diye sormuştu...

Fatih Altaylı'ya cevap Hürriyet gazetesininin başörtülü internet yazarı Ayşe Baykal'dan gelmişti: "Dindarım, Akit gazetesinde yazabilir miyim Fatih Bey?"

Fatih Altaylı bugün Ayşe Baykal'a cevap verdi ve "Otur oturduğun yerde" dedi...

Ayşe Baykal'ı düzenli olarak okuduğunu söyleyemeyeceğini belirten Fatih Altaylı, "Ancak Ertuğrul Özkök’ün kendisinden sık sık bahsetmesinden dolayı tanıdım. Bazen de okuyorum. Akit Gazetesi’nde yazıp yazamayacağına karar verecek olan ben değilim, ama madem sormuş fikrimi söyleyeyim" dedi.

BİZİM KAVGALAR, O MAHALLEDEKİLER YANINDA ANAOKUL KAVGASI GİBİ KALIYOR

"Şu anda 'dindar'lar arasındaki ayrışma, dindar olduğunu sergileyenler ile seküler yaşam tarzını savunanlar arasındaki ayrışmadan çok daha keskin ve şiddetli" diyen Fatih Altaylı, kendi mahallesindenki kavgalarla 'Siyasal İslamcı" mahalledeki kavgaları karşılaştırdı: 

"Eski Türkiye’de bizler kendi aramızda çok şiddetli tartışmalar yapardık ve hâlâ yapıyoruz, ama bizim kendi aramızdaki tartışmalar, bugün 'dindar' veya 'siyasal İslamcı' yazarlar arasındaki tartışmaların yanında anaokulu çocuklarının kavgası gibi kalıyor."

DURUŞUNUZ AKİT'İN PEK HOŞUNA GİTMEZ

"Akit’te yazabilir misiniz emin değilim" diyen Altaylı, gerekçesini de şöyle açıkladı: "Çünkü siyasal İslam’ın hangi kulvarında koştuğunuzu bilmiyorum. Yazılarınızdan bunu net bir biçimde çıkaramadım ki, bu da Akit’in pek hoşuna gitmez."

AKİT'E GİTMEYE KALKARSANIZ, DIMDIZLAK ORTADA KALIRSINIZ...

Ve son kararını da şöyle verdi Fatih Altaylı: "Bu yüzden bence oturun oturduğunuz yerde. Hürriyet için sadece 'dindar' bir yazarsınız ve muhafazakâr kitleyi temsil ettiğinizi düşünüyorlar. Akit’e gitmeye kalkarsanız yarın kendinizi dımdızlak ortada bulabilirsiniz."

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar