MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı'dan Atatürk isyanı: Nankörlük etmeyin!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Diyanet'in hutbesinde Atatürk'ün adının geçmemesine tepki göstermişti. Gelen yorumlarla Fatih Altaylı'nın tadı iyice kaçtı.

Fatih Altaylı'dan Atatürk isyanı: Nankörlük etmeyin!

Diyanet'in 30 Ağustos hutbesinde "Atatürk"ün isminin geçmiyor olmasına tepki gösteren yazarlardan birisi de Fatih Altaylı'ydı. 

Fatih Altaylı'nın keyfi, dünkü yazıdan sonra gelen yorumlarla kaçmış biraz. 

Gelen mailler için “Nankörlük” dolu, “cehalet” dolu ve hatta “Kin dolu” ifadelerini kullanıyor. 

Kimsenin Atatürk'ü sevmek zorunda olmadığını ama saygı göstermek hatta nankörlük yapmamak zorunda olduğunu da altını çize çize belirtmiş bugünkü yazısında. 

Biraz sitem, biraz isyan kokan bu yazısında okurlarına şöyle sesleniyor Altaylı;

"Yahu arkadaşlar; biz size Atatürk’ü sevin demiyoruz. İstemiyorsanız sevmeyin. Yemin ederim ki, onun pek umurunda olmaz. Söylediğimiz tek şey var, "Nankörlük etmeyin" bir, "Terbiyesizlik etmeyin" iki.
Meselâ ben de bir sürü kişiyi sevmiyorum.
Üstelik bunlar benim vatanımın kurtarılmasına önderlik etmiş, kurulmasına sebep olmuş insanlar falan değil. Dünyanın saygısını kazanmış kişiler de değiller bunlar. Hatta bazıları başlarında oldukları kurumları bile yönetmekten aciz, beceriksiz, cahil kişiler. Ben bunlara bile hakaret etmiyorum. Bir borcum, minnettar olmamı gerektirecek bir icraatları olmadığı için nankörlük etmediğimi söyleyecek bir durum yok. Ama yine terbiyesizlik etmiyorum. Sizden de tek istediğim bu.

Mümkünse bir nebze terbiye. Belki size yabancı bir kelime. Ama hâlâ öğrenebilirsiniz. Zor değil. İsterseniz heceleyeyim!"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar