GÜNDEM

Fatih Altaylı'dan Ali Karahasanoğlu'na: Lozan'ı beğenmiyorsan Sevr aşığısındır

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde Lozan Anlaşması'nı savunduğu için kendisini 'gavur aşığı' olmakla itham eden Yeni Akit Gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu'na cevap verdi. Altaylı, Lozan'ı beğenmeyenin Sevr aşığı olduğunu belirtip Karahasanoğlu'nu, gavur aşıklığı yapmak yerine yerli ve mili mücadeleye saygı duymaya çağırdı.

Fatih Altaylı'dan Ali Karahasanoğlu'na: Lozan'ı beğenmiyorsan Sevr aşığısındır

Yeni Akit Gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, dün kaleme aldığı yazısında Lozan Anlaşması'nı zafer olarak niteleyenlerin olduğunu ifade etti.

Karahasanoğlu, zafer söylemini dile getirenlerin son örneğinin ise Fatih Altaylı olduğunu belirterek sözlerine şu satırları eklemişti "Eee Fransız’ın Galatasaray Lisesi’nde okursanız.Böyle kafa karışıklığı yaşarsınız.“Fransız adına mı konuşuyorsunuz? Yoksa Türkiye Cumhuriyeti adına mı konuşuyorsunuz”, bazen bilinç altınız ikilem yaşar, size lise çağında empoze edilen Fransız söylemi böyle kendini ele verir.."

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da bugünkü köşesinde tartışmalardan uzak durmak istediğini ancak rahat bırakılmadığını söyleyerek "Derim hep “Cahille tartışma seni de öyle zannederler” diye. Şimdi gel de bu cahile anlat anlatabilirsen Galatasaray Lisesi’nin Fransız değil yüzde bir milyon yerli ve milli olduğunu. Yahu okulu kuran ecdad dediğiniz Abdülaziz. Sultan Abdülaziz. Padişah, padişah!" şeklinde konuştu.

Altaylı, Karahasanoğlu'na "Lozan’ı beğenmiyorsan Sevr aşığısın demektir Karahasanoğlu. Çünkü arada başka bir şey yok." dedi.

Karahasanoğlu'nun, belki kendi okurunu 'Osmanlı büyük güçtü Cumhuriyetçiler yıktı' diye kandırabileceğini söyleyen Altaylı, "Ama Osmanlı’yı Cumhuriyetçiler yıkmadı. Yıkılmış bir imparatorluğun mirasına senin tabirinle “Gavura” değil Türk’e kazandırdı." ifadelerine yer verdi.

Altaylı, Karahasanoğlu'na Lozan Anlaşması'nın olmaması durumunda camii olarak ibadete açılan Ayasofya'yı gavur toprağında pasaport ve vize alabilme durumunda ziyaret edebilecek, tepesindeki haç'a bakarak iç geçireceğini ifade ederek "O yüzden bırak bu gavur aşıklığını Karahasanoğlu." diye konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar