GÜNDEM

Fatih Altaylı yazdı! Süleyman Soylu'nun Habertürk yayınında gazeteciler başarılı oldu mu?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı Açık ve Net programındaki gazetecilerin performansını değerlendirdi.

Fatih Altaylı yazdı! Süleyman Soylu'nun Habertürk yayınında gazeteciler başarılı oldu mu?

Gazetecilere yapılan eleştirileri genel olarak haksız bulan Fatih Altaylı, programın ilk bölümünü de eleştirmekten geri durmadı. 

İşte Altaylı'nın yazısı:

Dün akşam Süleyman Soylu, hakkında her pazar daha da ileri giden iddialara yanıt vermek üzere Habertürk’te idi. Normalde Teke Tek’in olacağı gün ve saatlerde ekranda olmak isteyince ben de yayın saatimi Kübra Par’a vermekte tereddüt etmedim. Hatta kendisine yapılan “O gün o saatte Altaylı’nın programı var, isterseniz Çarşamba olsun program” önerisine “Çarşamba çok geç” yanıtını verince “Herhalde çok önemli şeyler söyleyecek” diye düşündüm. Programın ardından programa katılan gazeteciler eleştirildi. Normaldir ama doğru değildir. Programı milyonlar izler, herkesin kendince farklı bir sorusu vardır. Bu sorulardan bazıları 2-3 saatlik süreye ya sığmaz bazen de akla gelmez. Hemen “Bak sormadı” diye tezvirat başlar. Sorsan bile izleyici beklediği yanıtı alamayınca soru soranı suçlamayı sever. İster ki, beklediği yanıtı da gazeteci versin. Hele hele bir kriminalin iddialarını sormak iyiden iyiye güçtür çünkü bir yandan da dönüş biletini hazırlamasına destek oluyormuş gibi bir görüntü ortaya koymak da vardır. Sonuç olarak dün gece izlediğim program benim açımdan tatminkar olmamakla beraber, soru soran gazetecilerle ilgili olumsuz konuşamam. En azından ilk bölüm dışında. Çünkü ilk 50 dakikada İsmail Saymaz’ın doğru düzgün yanıtlanmayan “Yahu bu adam AK Parti adına mitingler yapıyordu il il dolaşıp ve AK Parti bu adamı bağrına basıyordu” demesi dışında pek bir soru sorulmadan Soylu’nun tek adam şovu ile geçti

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar