GÜNDEM

Fatih Altaylı Wikipedia yasağına isyan etti...

"Bu yapılanın bir kütüphanenin kapısına kilit vurmaktan, bir kitaplığı yakmaktan, kullanılamaz hale getirmekten bir farkı yok."

Fatih Altaylı Wikipedia yasağına isyan etti...

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, internet ansiklopedisi wikipedia'ya getirilen erişim engelinin halen kaldırılmamasına isyan etti...

İnternetle ilgili getirilen yasak kararlarını hatırlatan Fatih Altaylı, "Alışmalı mıyız?" diye sordu ve bugüne kadar sususlduğu için yasakların her geçen gün daha da arttığını savundu...

"Ve en sonunda muazzam bir bilgi kaynağı olan Wikipedia yasaklandı." diyen Fatih Altaylı şöyle devam etti:

"BU YAPILANIN KÜTÜPHANE KAPISINA KİLİT VURMAKTAN FARKI YOK"

"İçindeki milyarlarca maddeden birinde geçen bir cümle nedeniyle. Öğrencilerin çok değerli bir bilgi kaynağı, pek çoğumuzun kullandığı bir referans olan Wikipedia aylardır yasaklı. Öğrencilerin ödevlerini yaparken, hepimizin araştırma yaparken kullandığı bir bilgi deposu epeydir kullanım dışı. Bu yapılanın bir kütüphanenin kapısına kilit vurmaktan, bir kitaplığı yakmaktan, kullanılamaz hale getirmekten bir farkı yok."

"NİYE VPN KULLANAYIM, SUÇ MU İŞLİYORUM, KAÇAK GÖÇEK İŞ Mİ YAPIYORUM"

"Ve biz buna da alışmış vaziyetteyiz. Gıkımız çıkmadan, umursamadan, tepki gösteremeden bekliyoruz." diyen Fatih Altaylı, kendisi öfkelenince “Takma kafana, VPN kullan” önerisi getirildiğini belirtih yazısın şöyle bitirdi:

"Niye kullanayım. Suç mu işliyorum, kaçak göçek bir iş mi yapıyorum. Niye kapalı bir kütüphaneye hırsız gibi, arka kapısını kırarak, penceresini aralayarak karanlıkta gireyim. Bilgiye ulaşmak istiyorum, ayıp mı yapıyorum!"

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar