GÜNDEM

Fatih Altaylı tedbiri elden bırakmıyor

Habertürk yazarı Fatih Altaylı okurlardan gelen 'Normalleşme sürecini doğru buluyor musunuz?' sorusuna bugünkü köşesinden yanıt verdi.

Fatih Altaylı tedbiri elden bırakmıyor

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, normalleşme süreci ile ilgili görüşlerini paylaştı. Halen gereksiz yere sokağa çıkmadığını ve çıktığı zaman maske takarak toplu yerlerden uzak durduğunu belirten Altaylı, "Bugün vakalar az ve düşüşte, hastalığın öldürücülüğü de azalmış gibi görünüyor ama tarihte pek çok muharebenin ordu kazandık havasına girdiği zaman kaybedildiğini de biliyorum." dedi.

En kötü savaş, kazanmak üzereyken kaybedilendir

Okurlar soruyor: “Fatih Bey, siz doktorlarla çok program yaptınız, çok okudunuz, çok araştırdınız. Bu normalleşme döneminde yapılanları doğru buluyor musunuz?”
Peşin peşin söyleyeyim uzman değilim.
Görüşlerimin bilimsel bir önemi yok.

Ama şunları söyleyebilirim:
- Bilim Kurulu üyeleri dahil doktorların büyük bölümünün de tam olarak düşündüklerini söyleyebildiklerini zannetmiyorum. Sonuçta hepsi bir üniversitede, bir hastanede çalışıyorlar, işleri, beklentileri ve düşünmeleri gereken çevreleri var.
- Elbette ki, sonsuza kadar kapalı yaşamak mümkün değildi. Ülkenin ekonomik ve sosyal çarkları dönmek zorunda. Aksi halde virüsün yapacağından daha büyük yıkımlar olabilirdi. Normalleşmeye çalışmak gerekiyordu.

Ben kendi adıma ne yapıyorum:
- 1 Haziran öncesi kendimce uyguladığım önlemler ne ise onları uygulamaya devam ediyorum ve bir süre daha uygulayacağım. En azından yılbaşına kadar.
- Gereksiz yere sokağa çıkmıyorum.
- Çıktığım zaman maske takıyorum.
- Toplu yerlerden uzak duruyorum.
- Çok özlememe rağmen henüz dostlarımla buluşup dışarıda yemek yemedim. Buluşursam da teker teker buluşmayı düşünüyorum.
- Aile büyüklerine hâlâ dokunmuyorum. Uzaktan seviyoruz birbirimizi.
- Kalabalık ortamlardan denize girmeyi düşünmüyorum.
- Hastalanmamış arkadaşlarım evime gelebiliyorlar ancak ayakkabı ile içeri girmek yasak. Ya çıkarıyorlar ya galoş takıyorlar.
- Dışarıdan gelen paketleri hâlâ 24 saat eve sokmuyorum. Naylon poşet içindekileri dezenfekte etmeden ellemiyorum.
- Bu saydığım kurallara uymayan dostlarımla da görüşmüyorum. Evet. Bugün vakalar az ve düşüşte, hastalığın öldürücülüğü de azalmış gibi görünüyor ama tarihte pek çok muharebenin ordu kazandık havasına girdiği zaman kaybedildiğini de biliyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar