GÜNDEM

Fatih Altaylı sahilde boğularak ölen çocuktan İBB'yi sorumlu tuttu

Dün İstanbul'da denize giren bir çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İBB'yi sorumlu tuttu.

Fatih Altaylı sahilde boğularak ölen çocuktan İBB'yi sorumlu tuttu

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ara ara eleştireceğini belirti. 

Dün boğazda hayatını kaybeden bir çocuğu hatırlatan Altaylı, boğaz sahilindeki denetimsizliği ve denize girilmesi için yapılan merdivenleri işaret ederek ölen çocuktan İBB sorumludur dedi. 

İşte o ifadeler :

Benim gözümde siyasetçilerin bir süre dokunulmazlığı vardır. O süre seçilmelerinden sonra 1 yıl ya da 500 gündür. Bu süre içinde seçilmiş ve yönetmeye başlamış siyasetçileri pek eleştirmem, iş yapış yöntemlerine karışmam. Ortada bir yolsuzluk, büyük bir haksızlık, bir ahlaksızlık yok ise izlerim sadece. Hatta belli ölçüde de destek olmaya çalışırım, kendi çapımda.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu da koltukta 1 yılını doldurdu ve benim için artık dokunulmazlığının sonuna geldi. O yüzden de bundan böyle bu köşede zaman zaman Ekrem İmamoğlu’nu önce yumuşak sonra da giderek sertleşen biçimde eleştirdiğimi görürseniz sakın şaşırmayın. Bir süre önce Habertürk’ün yerel yönetimler yazarı Esra Boğazlıyan, İstanbul Boğaz sahilindeki bazı uygulamaları eleştiren yazılar yazdı. Boğaz sahili tarihinde hiç olmadığı kadar denetimsiz ve özensiz biçimde kullanılıyordu. Sahiller piknik alanına döndürülmüştü. Sahili piknik alanına dönüştürenler burada yürüyüş yapanlara, gelip geçenlere hiçbir saygı göstermiyordu. Corona dönemi için riskli sayılabilecek bir kalabalık buralarda kontrolsüz biçimde yiyip içiyordu. Bunlarla ilgili ne bir güvenlik önlemi vardı ne de olası olaylara karşı alınmış herhangi bir tedbir.

Ve bana göre tüm bunlardan daha vahim olmak üzere bütün boğaz sahili anlaşılmaz biçimde plaja çevrilmişti. Medeni bir ülkede buralarda denize girmek yasaklanırken, bizde ise tam tersine denize girenlere kolaylık olsun diye sahile merdivenler yapılmıştı.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar