GÜNCEL

Fatih Altaylı ‘korkuyorum’ dedi, tek tek sıraladı! ‘Kötü değil berbat…’

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ekonomideki sorunlara değindiği köşe yazısında “Bir yıla kalmaz ekmek 6-7 TL, sokaktaki telefon soran amca kılıklılara sorarsan tek suçlu dış güçler” ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı ‘korkuyorum’ dedi, tek tek sıraladı! ‘Kötü değil berbat…’

Bugünkü köşe yazısında ekonominin "berbat" olduğunu ifade eden Altaylı, "Eldeki unu ucuza dağıtarak, Türk çiftçisinden 2 bin TL’nin az üzerinde aldığı buğdayı, dışardan 5 bin TL’ye alıp devlet kesesinden sübvanse ederek ekmek fiyatını tutmaya çalışıyorlar. Buraya da yazayım. Bir yıla kalmaz ekmek 6-7 TL. Sokaktaki telefon soran amca kılıklılara sorarsan, tek suçlu dış güçler. Bakan açık açık “Dış güç falan yok, doları yükselten iç talep” diyor ama Amca’nın fikri değişmiyor. Tutturmuş ‘Amerika’ diye." ifadelerini kullandı.

İşte Fatih Altaylı’nın ‘Korkuyorum’ başlıklı yazısından ilgili bölüm:

“Ekonomi kötü.

Daha doğrusu berbat.


*

*

Beni korkutan hatta korkutmanın ötesinde paniğe sevk eden başka şeyler oluyor bu ülkede.

Birinci sıradaki korku nedenim göçmen meselesi. 7 milyon ne idüğü belirsiz, kim olduğu belirsiz, çoğu ipsiz sapsız adam ülkeme doluşmuş. Hani o “Ecdad ecdad” deyip andıkları dedelerimizin, büyük dedelerimizin kanla alıp bize bıraktığı ülkeye. Emeklimize, çalışanımıza verilmeyen para, edilmeyen hizmet onlara ediliyor.

Korkuyorum. İkinci sıradaki korkum Suriye’de İdlib diye bir bölgede 5 milyon kişi doluşmuş. Tam sınırımızın dibinde. Bunların arasında da sayısı belirsiz cihatçı terörist var. Burnumuzun dibinde bir terörist ambarı. Türkiye’ye girmelerinin önündeki tek engel Esad’ın ve Putin’in sabrı.

Korkuyorum. Ve ABD sınırımızda Yunanistan ile birlikte üs kurdu. Kurulduğu günden beri “Bu üssün hedefi Türkiye” diyorum. Kimse tınmıyor.

Yetmedi şimdi bir de Yunan Deniz Kuvvetleri ile anlaşma yaptılar.

Amerikan gemileri Yunan gemileri ile birlikte Ege’de devriye gezecekler.

Kime karşı sizce!

Yakında benzer bir anlaşmayı havada da yaparlarsa kimse şaşırmasın.

Düşündükçe korkuyorum.

Düşünüp de korkmamak imkansız diyorum.

Gençlerin elindeki telefon kadar aklı olmayan amcalar var ya amcalar.

En çok da tüm bunları göremeyen o amcalardan korkuyorum.”

Yazının tamamı için tıklayın!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum