GÜNCEL

Fatih Altaylı kıyamet koparan Nobel Ödülü için bakın ne dedi?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Peter Handke’ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesiyle ilgili bomba bir değerlendirmede bulundu. Altaylı bu ödüllerin tamamen siyasi maksatlarla verildiğini ve tek faydasının kazananın cebine bir milyon dolardan fazla para koyması olduğunu söyledi.

Fatih Altaylı kıyamet koparan Nobel Ödülü için bakın ne dedi?

2019 Nobel Edebiyat Ödülü'nün Bosna soykırımını inkar eden Peter Handke’ye verilmesine tepki yağıyor ama Habertük yazarı Fatih Altaylı bambaşka düşünüyor.

Peter Handke'nin iyi bir yazar olduğunu söyleyen Altaylı, Nobel’in Edebiyat ve Barış ödüllerinin anlamsız ve değeri olmayan ödüller olduğunu söyledi ve 'Asla ciddiye almayın' dedi.

Nobel için neyi inkar ettiğin önemli!

Nobel Edebiyat Ödülü Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmiş.

Kıyamet kopuyor.

Nasıl verilirmiş, Miloseviç hayranı, Bosna’daki soykırımı inkar eden birine Nobel verilir miymiş!

Bal gibi verilir.

Birincisi Peter Handke iyi yazardır.

Hem de çok iyi bir yazardır.

İkincisi, Nobel’in Edebiyat ve Barış ödülleri hiçbir değeri olmayan, tamamen siyasi maksatlarla verilen, saçma sapan bir seçimle sahiplerini bulan anlamsız ödüllerdir.

Obama’nın daha Başkanlık koltuğuna oturmadan, parmağını kıpırdatmadan Nobel Barış Ödülü aldığını hatırlarsanız, bu iki ödülün hiçbir kıymeti harbiyesi olmadığını da anlarsınız.

Üçüncüsü, bu ödülleri almak için bir ahlaki değere sahip olmanız beklenmez. Ödül komitesinin siyasi duygularını okşuyor olmanız beklenir.

Mesela aynı Handke aynı kitapları yazsa ama uluslararası kabul gören Boşnak soykırımını değil de, Ermenilere soykırım iddialarını reddetse bu ödülü asla ve asla alamazdı. 

O yüzden tamamen sübjektif kriterlerle verilen ve ödül komitesinin ilkel kafasını yansıtan bu ödülü asla ve asla ciddiye almayın.

Tek faydası kazananın cebine bir milyon dolardan fazla para koymasıdır.

Değeri de o kadardır.

O da kazanan için.

Sizin benim için değil!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar