GÜNCEL

Fatih Altaylı ısrarcı illa da o isimleri öğrenmek istiyor

Fatih Altaylı Kemal Öztürk'e seslenmişti köşesinden o isimleri açıklaması gerektiğini belirtmişti. Kemal Öztürk'ün dün verdiği cevap Altaylı'yı ikna etmedi. Habertürk yazarı bugün yine üstüne basa basa isimleri sordu.

Fatih Altaylı ısrarcı illa da o isimleri öğrenmek istiyor

Kemal Öztürk'ün danışmanlık yıllarına ilişkin yaptığı olay açıklamaların yankıları hala sürüyor.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Kemal Öztürk'e yaptığı 'isimleri açıkla' çağrısından umduğu cevabı alamadı. Altaylı bu konuda ısrarcı ve bugünkü köşesinden yine bir çağrı yaptı Öztürk'e...

Kemal Öztürk'ün yaptığının doğru olmadığını anladığına inanmak istediğini belirten yazar 'Bilmeliyiz' dedi ve o isimlere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Bilmek hakkımız!

Kemal Öztürk, dünkü “Size gazete manşetlerini yollayıp uygun mu diye soran gazete yöneticilerinin kim olduğunu açıklayın” şeklindeki çağrıma sosyal medya üzerinden bir yanıt verdi.

Şöyle demiş: “Fatih Bey yazınızın asıl eleştiri öznesi ben miyim, Ahmet Hakan mı biraz karışmış ama kendi payıma cevabımı vereyim. İsimleri tartışmayı yanlış buluyorum. Sorun on yıllardır devam eden problemli medya sisteminde. Bunu tartışmaktan yanayım. Kararım değişmedi!”

Kemal Bey bilsin ki, her ikisini de eleştirmedim.Sadece Öztürk’ten dönemin tüm medya yöneticilerini töhmet altında bırakan bir açıklama yapmaktansa, isim vermesini istedim.

“Kim o” veya “Kim onlar”Başında bulunduğu gazeteyi başbakanlık basın müşavirinin onayına sunan veya sunanlar! Okurunun veya artık izleyicisinin buna hakkı var.

Kimin hangi kişilik erozyonunu gizlediğini bilme hakkı var.Ben Ahmet Hakan gibi dönüp de “Sen de o gün bu düzenin bir parçasıydın” demeyeceğim. Ahmet Hakan gibi “O uçağa binmem” deyip koşa koşa binenlerin de kimseye bunu sorma hakkı olduğunu düşünmüyorum.

Öztürk’ün bugün yaptığı eleştirileri, bir anlamda özeleştiri olarak da görüyorum. Bir daha aynı makamlara gelirse aynısını yapar mı bilemem ama en azından yaptığının doğru olmadığını artık anladığına inanmak istiyorum. Ve yine de o isim ya da isimlere ihtiyaç var. Kim o kendini güç sahiplerine beğendirme arayışında olan? Kim “Güzel gazete yapmış mıyım, beğendiniz mi efendim” diye soran. Bilmeliyiz!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar