RÖPORTAJ

Fatih Altaylı: FETÖcüle yurt dışında diaspora oluşturacak!

Fatih Altaylı, Danimarka'da aylık yayınlanan Kuzey Gazetesi'ne konuştu, "2 yıldır siyaset yazmam yasak" yorumunu yaptı.

Fatih Altaylı: FETÖcüle yurt dışında diaspora oluşturacak!
GAZETECİLER.COM - Fatih Altaylı, Danimarka'da aylık yayınlanan Kuzey Gazetesi'ne konuştu.

FETÖ'nün bir sonrakini adımı hakkında tahminde bulunan Altaylı: "Yıllardır Avrupa ve ABD'de kurdukları bir ilişkiler ağı var. Buna çok emek ve para harcadılar. Onu devreye sokacak ve Türkiye'yi kötüleyecekler, zor duruma sokmak isteyecekler. İktidar partisi ve Cumhurbaşkanı demokrasiden uzaklaşırsa bu cemaat diasporasının ekmeğine yağ sürer. Yok eğer demokrasi güçlenir, tahkim edilirse, cemaat başarılı olamaz. Bunun kararını Sayın Cumhurbaşkanı verecek." dedi.

2 YILDIR YASAKLIYIM, SİYASET YAZMAM YASAK

Habertürk Gazetesi'nde sadece spor yazmasını "2 yıla yakın bir süredir yasaklıyım. Siyaset yazmam yasak" diye açıklayan Altaylı, Yenikapı mesajı eleştirilen ve konserleri bir bir iptal edilen Sıla için "Haklı" derken yeni bir tartışmayı başlattı:

"Büyük bir haksızlığa kurban gitti. Kastı açıkça şuydu: 'Bir grup sanatçı var ki bunlar sürekli bir yalakalık peşinde. Orada kendi şovlarını yapacaklar. Ben o şovun bir parçası olmak istemiyorum...' Ben Sıla'nın sözlerinden bunu anladım. Haklı da.

O gün o demokrasi kürsüsünde bulunan sanatçıların önemli bir bölümü eğer darbe başarılı olsaydı bu sefer darbeciler için sahnede olacak türden tipler. Onlar için önemli olan gücün kimde olduğu ve gidip ona yavşamaları. Darbe başarılı olsaydı o sanatçıların bazıları Fetullah Gülen güzellemesi yapacak tipler. Onların arasında olmamak doğru bir tercih."

TARAF, GAZETE DEĞİLDİ

Kapatılan Taraf gazetesi için "gazete değil misyon yayını" diyen Altaylı sözlerini şöyle sürdürdü:


Taraf'ın bir gazete değil, bir misyon yayın organı olduğunu başından beri yazıp söyledim. Ahmet Altan'ın bana hakaretleri bu yüzdendi. Demek ki, misyonu tamamladı veya tamamlayamayacağı ortaya çıktı.

HABERTÜRK'TE MANŞET YAPTIK, BEDELİNİ ÖDEDİK

Altaylı, "son yıllarda pişman olduğunuz bir yazınız var mıydı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

Her gazete yöneticisinin böyle pişman olduğu onlarca manşeti vardır. Ama çok temel hatalar yapmadık. Ayrıca şunu da söylemek lazım, bu gazeteler bizim malımız değil. Üzerinizde bir patron, bir üst yönetim var. Her kararı siz vermiyor, yönü yüzde 100 siz belirlemiyorsunuz. Ancak şahsi olarak baktığım zaman, Gülen tehlikesine dikkat çeken, hem de olacakları neredeyse bire bir önceden öngören onlarca yazım var, haberimiz var. Ordudaki F tipi yapılanmayı ilk deşifre eden, hem de manşetten duyuran Habertürk'tü ve bunun bedelini ödedik. Ortalığa saçılan dinlemelerde hangi gazeteci yıpratılmaya çalışıldı, kesilip biçilmiş ses kayıtları ile.


ÇOK OKUNANLAR