MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı doğru soruyu yanlış kişilere soruyor! Fuat Uğur o isimleri işaret etti

Türkiye yazarı Fuat Uğur, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın doğru soru sorduğunu fakat muhatabının yanlış kişi olduğunu söyledi.

Fatih Altaylı doğru soruyu yanlış kişilere soruyor! Fuat Uğur o isimleri işaret etti

Fatih Altaylı dün kaleme aldığı yazısında "Suriyelilere kucak açmamızı “Takınılması gereken insani tavır” olarak görenlere bir soru soracağım" demiş ve ""4 milyon Yunan gelse ne derdiniz!" diye sormuştu. Altaylı'nın doğru soruyu yanlış kişilere sorduğunu söyleyen Türkiye yazarı Fuat Uğur, "Eğer bizden intihal edip konuyu devşirmediyse ciddi bir zihinsel sapması var.Çünkü sorunun muhatabı biz değil, ırkçılıktan malul beyaz Türk faşistleri. " dedi. Fuat Uğur,  bunun Cem Davran'a, Mine Kırıkkanat'a, Deniz Çakır'a, Enver Aysever'e yöneltilmesi gereken bir soru olduğunu belirtti.

Uğur, "Fatih Altaylı’nın bile baba arazisinin içinde Ermeni kiliseleri bulunduğuna göre, varın gerisini siz hesaplayın" ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı doğru soruyu yanlış kişilere soruyor

Habertürk internet sitesi yazarı Fatih Altaylı’nın yaptığı tam da buydu dünkü yazısında.
Fatih Altaylı “Farz edelim, Yunanistan’da bir iç savaş çıksaydı ve 4 milyon Yunanlı gelseydi ne yapardınız? Tepkiniz yine aynı olur muydu?” diyerek Suriyeli gençler üzerinden yürütülen ırkçılık kampanyasına şiddetle karşı çıkan bizleri hedef alıp soruyor.
Soru doğru ama sorunun muhatabı yanlış. Bunu biz bir gün önceki programımızda söylemiştik. Eğer bizden intihal edip konuyu devşirmediyse ciddi bir zihinsel sapması var.
Çünkü sorunun muhatabı biz değil, ırkçılıktan malul beyaz Türk faşistleri. Misal, İstanbul’da Arap turist görmek istemediğini söyleyen Cem Davran, bulunduğu mekândaki başörtülü 6 hanıma hakaret eden dizi oyuncusu Deniz Çakır, Mine Kırıkkanat, “Ülkemde Suriyelileri istemiyorum” diye yazısına başlık atan sözde sosyalist ama aslında mezhepçi Enver Aysever ve benzerlerine yöneltilmeli bu soru.
Bugün Suriyeli gördüğünde neredeyse Heil Hitler diye bağıracak noktaya gelen Kemalist beyaz Türkler (İYİ Parti+CHP) 4 milyon Yunan ülkemize sığınsaydı ne yapardı? Rahatsız olurlar mıydı? Soru bu.
Ben söyleyeyim, yormasın kendini.
Rahatsız olmazlardı tabii. Sirtakiler, tavernalar, Yunan müziği, uzolar, Katina’nın elinde makası filan derken oooh “Türkiye daha da laikleşiyor ve Batılılaşıyoruz” diye sevinçten göbek atıp tabak kırarlardı. Düşünsenize Yunan adalarına gitmelerine gerek kalmaz Yunan adaları ayaklarına gelmiş olurdu böylece.
Eskiden CHP tek parti rejiminin yaptıklarını tekrar etmezlerdi muhtemelen. Emin değilim çünkü mübadeleyle azınlık mallarına el konması, Varlık Vergisi, Aşkale toplama kampı, 6-7 Eylül yağması ve sürgünü, 1961’deki toplu sürgün. Bunlar CHP tek parti rejiminin günah galerisinde sıra sıra durmakta. Aynını yapmayacağından emin olamayız, öyle değil mi?
Fatih Altaylı’nın bile baba arazisinin içinde Ermeni kiliseleri bulunduğuna göre, varın gerisini siz hesaplayın.

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar