GÜNDEM

Fast İşlemlerinde Deprem Etkisinin Olumlu Etkileri

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra bankalarda kollarını sıvayıp, fast işlemlerinde değişikliğe gittiğini duyurdu. 15 Şubat’tan itibaren günlük fast işleminin 20.00TL olduğunu açıkladı.

Fast İşlemlerinde Deprem Etkisinin Olumlu Etkileri

Fast İşlemlerinde Deprem Etkisinin Olumlu Etkileri. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra bankalarda kollarını sıvayıp, fast işlemlerinde değişikliğe gittiğini duyurdu. 15 Şubat’tan itibaren günlük fast işleminin 20.00TL olduğunu açıkladı. Hızlı para transferi deprem felaketiyle sarsılan illerimize para yardımı konusunda daha 7/24 fast işleminin daha hızlı bir şekilde ellerine ulaşmasına imkan sağlayacaktır.

Fast İşleminin Faydaları

7/24 fast işleminin hafta içi veya hafta sonu dahil olmak üzere tüm bankalara para transfer şeklidir. Bu sayede nakit ihtiyaçları kolaylıkla karşılanmaktadır. Tüm kurumlar dahil olmak üzere HAVALE/EFT işlemlerinizi fast ile hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Tercihinize göre IBAN veya T.c. Kimlik numaraları ile işlem yapılabilmektedir. Hafta içi EFT işlemleri için belirli bir saat uygulaması bulunmaktadır. 7/24 FAST işleminde bir saat uygulaması yoktur. Fast işlemi hayatımıza girmeden önce EFT işlem saatleri kaçırıldığında bir ertesi güne ertelenirdi. Bu uygulama sayesinde para transfer yapmama durumu ortadan kaldırılmıştır. Yapılan transferler çok kısa bir sürede başka banka ve şube fark etmeksizin anında işlem gerçekleşmektedir. EFT işlemi sonrasında bildirim zorunluluğu yer almaktadır. Fast sisteminde bildirim zorunluluğu vardır. Yapılan işlemin karşı tarafa ulaşdığını gelen bildirimler sayesinde öğrenmiş olursunuz. Bu işlemler doğru bir şekilde yerine getirebilmek için karşı tarafın IBAN bilgilerinin doğru girilmesi gerekmektedir.

Fast İşlemi Hangi Banka ve Kurumlarda Geçerli

Merkez bankasının ortak kararı ile alınmıştır. Tüm bankaların sistemini kapsamaktadır. Bütün bankaları bir çatı altında toplayan bu işlem dilediğiniz tüm banka ve şube aranmaksızın geçerlidir. Bu işlem ücreti çalıştığınız bankalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Fast 7/24 işlemi için belirlenen sabit bir Havale/Eft ücreti belirlenmemiştir.  

Fast İşlem Limit Değişikliği

Kısa bir süre önce hayatımıza giren 7/24 fast işlemine çok hızlı bir şekilde uyum sağlanmıştır. İhtiyaçların günü ve saat belirsizliğini ortadan kaldırmıştır. 2.000TL ile uygulamaya giren fast işlemi Şubat 2022 yılında limiti 5.000TL olarak değişmiştir. 15 şubat’tan itibaren limitin 20.000TL yükseleceği duyuruldu. Bu miktarı en çok etkileyen etken ise ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ortaya çıkan ihtiyaçlardır. Yardımlaşmanın daha çok önem kazandığı bu dönemde Merkez Bankası'nın limit değişikliğine gitmesi büyük fayda sağlamaktadır. 

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar