GÜNDEM

Faruk Beşer Diyanet İşleri Başkanı olsa ilk yapacağı işi açıkladı

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Faruk Beşer, kendisine gelen yöneticilik tekliflerini kabul etmeyip kendini ilme adadığını belirttiği bugünkü yazısında eğer ki Diyanet İşleri Başkanı olsa ilk yapacağı işin hakkını vererek namaz kıldıracak imamların olmasını sağlamak olduğunu yazdı.

Faruk Beşer Diyanet İşleri Başkanı olsa ilk yapacağı işi açıkladı

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Faruk Beşer, bugünkü yazısının başlığının Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik bir eleştiri olmadığını ifade etti.

Beşer, Erbaş'ın bugünlerde çok büyük gayretler sarfettiğini, büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "Allah’tan tevfik diliyorum. Derler ki, İmam Şafii’ye, fitne zamanı haktan yana olanları nasıl tanıyabiliriz diye sormuşlar. Düşman oklarını takip edin, onlar size hak ehlinin kim olduğunu gösterir demiş. Bugünlerde ona yöneltilen okların kimlerden geldiğini görmek yeterli."

Beşer, kendisinin ilimle uğraşmayı yöneticiliğe tercih ettiğini ifade ederek "Kendi alanımda bir defa rektörlük ve defalarca dekanlık teklif edildiği halde sırf bu sebeple bu görevleri kabul etmemişimdir. Ama zaman zaman şöyle düşündüğüm olmuştur: Bana Diyanet İşleri Başkanlığı teklif etseler ve başkan olman halinde en önemli projen nedir diye sorsalar, imamların namazları Resulüllah’ın (sa) namazı gibi kıldırmalarını sağlamaktır derim." şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar