MEDYA KÖŞESİ

Fanatik Galatasaraylı Fatih Altaylı'dan Fenerbahçe itirafı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, küme düşe hattında bulunan Fenerbahaçe'yi yazdı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Türk futbolunun iki önemli markası olduğuna işaret eden Altaylı, "Fenerbahçe yok ise Türk futbolu da yoktur" dedi.

Fanatik Galatasaraylı Fatih Altaylı'dan Fenerbahçe itirafı

Fenerbahçe üst üste puan kayıplarıyla tarihinin en kara sezonlarından birini yaşıyor. Şampiyonluk hesapları, yerini bir alt lige düşme korkusuna bıraktı. Futbol dünyasının şu sıralar 1 numaralı gündem maddesi olan Fenerbahçe meselesini, fanatik Galatasaraylı olan Fatih Altaylı, Habertürk'teki köşe yazısında değerlendirdi.

"Fenerbahçe ve Galatasaray, Türk futbolunun Ying ve Yang’ıdır. Onlar yoksa her şey eksiktir." diye yazan Altaylı, şike suçlamasıyla karşı karşıya kalan Fenerbahçe için o dönem “Fenerbahçe küme düşürülmemelidir” diye yazdığını hatırlattı.

Fenerbahçe ve Galatasaray Türk futbolunun en önemli iki markası olduğunun altını çizen Altaylı, yazısını şu ifadelerle noktalıyor:

FENERBAHÇE VE GALATASARAY'IN EKONOMİK POTANSİYELİ LİGİN YÜZDE 74'ÜNÜ OLUŞTURUYOR
"Bir kaç yıl önce Digitürk’ten elde ettiğim veriler gösteriyordu ki, Türk futbolunun ekonomik potansiyelinin yüzde 40’ı Galatasaray, yüzde 40’ı Fenerbahçe, yüzde 12’si Beşiktaş’tı.

Hadi Fenerbahçe ve Galatasaray’dan 3’er puan düşelim onları da Beşiktaş’a ekleyelim. Yine de yüzde 74’ü olur bu iki kulüp.

Yani bugün Türk futbolu bütün rezilliğine rağmen 500 milyon dolar yayın geliri sağlıyorsa bunun 370 milyon doları Galatasaray ve Fenerbahçe’dir.

Onlar yok ise bu para da yoktur. Bu nedenle Fenerbahçe üzerine şakalar yapalım. Ama unutmayalım ki, Fenerbahçe yok ise Türk futbolu da yoktur."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar