GÜNCEL

Fahrettin Altun'un darbe girişiminde ABD'yi işaret ettiği meşhur konuşma videosu

Türkiye'de 15 Temmuz 2016'da meydana gelen darbe girişimine ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın "Darbede ABD'nin rolü yok" açıklaması, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, 2016'nın ağustos ayındaki "darbe" analizini tekrar gündeme getirdi.

15 Temmuz 2016'da meydana gelen darbe girişimine yönelik ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın "Darbede ABD'nin rolü yok" açıklaması, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un 2016 yılı ağustos ayındaki TRT ekranlarından yapmış olduğu ''darbe'' analizini tekrar gündeme getirdi.  

“FETÖ, ABD’den emir aldı”

Altun, ilk olarak FETÖ terör örgütünün 40 yıllık süre içinde devletin kurumlarına nasıl sızdığını ve ne türde bir istihbarat ağı kurduğunu açıkladı. FETÖ'nün ABD ile ilişkisine ve ABD'nin darbe girişimine olan etkisine dikkat çektiği yayında ''Türkiye’nin bir ulus devlet olarak kendi çıkarlarını öncelemesi, kendi milli çıkarları adına politika yapması, anasının sütü kadar helaldir. Böyle bir ortam ne yazık ki bunu açıkça söylemekte yarar var; ABD’nin de hiç işine gelmiyordu. ABD de bu sürece müdahil olmaya gayret ediyordu. Belirli araçlar kullandılar. Bu araçların sonuncusu da işte yine bu askeri darbe girişimi oldu. FETÖ askerdeki yığınağını kullanarak böyle bir darbe girişimine girdi. Emir aldı ve emiri yerine getirdi. Başarılı olacağı ümit ediliyordu. Bütün hesaplar buna göreydi.” ifadelerini kullanmıştı.

''ABD'nin ilgisi yoktur''

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, "ABD'nin Türkiye'de 2016'da meydana gelen darbe girişimiyle hiçbir ilgisi yoktu ve yaşananları derhal kınadı. Üst düzey Türk yetkililerin bunun aksi yönündeki iddiaları tamamen gerçek dışıdır." ifadelerine yer verilmişti.

''David Satterfield: Endişe duyuyoruz''

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ise "Üst düzey Türk yetkililerinin, 2016 yılı dahil olmak üzere Türkiye'de gerçekleşen bir dizi gelişmeden ABD'yi sorumlu tutan değerlendirmelerinden endişe duyuyoruz." şeklinde konuşmuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum