GÜNCEL

Fahrettin Altun'dan Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın iddiasına yalanlama

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın iddiası konuşulmaya devam ederken, Kılıçdaroğlu, bunu doğrulamış fakat isim vermemişti. Herkesin gözü kulağı Cumhurbaşkanlığı'ndan bu konuda gelecek açıklamadaydı. Ve beklenen oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun iddialar için bakın ne dedi?

Fahrettin Altun'dan Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın iddiasına yalanlama

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın dün kaleme aldığı "Müthiş bir haber" başlıklı yazısı olay oldu. Bazıları iddianın gerçek olmadığını söylerken bazıları ise ihtimal dahilindeki isimleri sıraladı.

Turan yazısında CHP'li bir siyasetçinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Külliye'de bir görüşme gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Görüşmede Erdoğan'ın söz konusu CHP'li isme, “Türkiye'nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir” dediğini de savundu. Turan bugünkü yazısında da ısrarını sürdürdü ve topu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a attı.

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasına İletişim Başkanlığından açıklama geldi.İletişim Başkanı Fahrettin Altun, söz konusu iddiaları yazılı bir açıklama ile yalanladı. 

“Son günlerde bir köşe yazısında mesnetsiz bir şekilde ortaya atılan ve ne yazık ki medyamızda da yoğun tartışmalara neden olan “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde CHP’li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği” iddiası tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ne de başka bir yerde böyle bir görüşmesi olmamış, söz konusu köşe yazısında geçen böyle bir diyalog gerçekleşmemiştir.

Yaklaşık 43 yıllık siyasi hayatında Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir siyasi partinin dizayn edilmesine yönelik adım atması ya da iç işlerine müdahale etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Bunu da en iyi hakem olan milletimiz çok iyi bilmektedir.

Terörle mücadelede böylesine kritik günler yaşanırken, diplomasi ve dış politikada elde edilen başarıların sürmesi için tüm dikkatimizi ülkemizin geleceği üzerinde toplamışken, kamuoyunu siyasi magazin haberleriyle meşgul etmenin, kendi siyasi ikbalini korumaya çalışan çevrelere fayda sağlamayacağını da belirtmek isteriz.

Söz konusu haberleri gerçek kabul edip, bunun üzerine daha fazla gerçek dışı ifadelerle siyaset iklimini zehirlemeye çalışan kimi siyasetçilerin yaptıkları açıklamaları da kaygıyla izliyor, kendi siyasi hesap ve çıkarlarını korumak namına yaptıkları bu iftira ve yalan siyasetinden vazgeçmelerini umuyoruz.”

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

"CHP üzerinde oyunlar oynanıyor. CHP'yi kendi içinde kavgalı, kendi içlerinde anlaşamıyorlar demek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Devletin en kilit isimlerini devreye sokuyor. Bunu herkes biliyor. Devleti tanıyan herkes anlar. Okuduğumda doğrudur dedim. İsim vermek istemiyorum. "

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar