GÜNDEM

Fadime Özkan'dan önemli öneri: Kentlere sel yönetimi lazım

Star gazetesi yazarı Fadime Özkan, küresel ısınma ile beraber kentlerin en önemli sorunlarından biri olan sel felaketine karşı partiler üstü bir öneride bulundu.

Fadime Özkan'dan önemli öneri: Kentlere sel yönetimi lazım

İstanbul'da yaşanan sel felaketi sonrası 'Kentlerin yeni normalleri bunlar' diyen Fadime Özkan, her kentin bir sel yönetimi olması gerektiğini belirtti. Özkan bu önerisini partiler üstü diye tanımladı. 

İşte o yazı: 

Sadece Türkiye’nin başına gelmiyor elbette sel felaketi. Ajanslar Avrupa’daki pek çok kentten benzer görüntüler geçiyor. Dünya tarihi binlerce, hatta milyonlarca insanın öldüğü sel felaketleriyle dolu. Lakin şu tartışmasız bir gerçek: Dünya ısınıyor, iklim değişiyor. Ve büyük kitleler kalabalık kentlerde.

Biz de bu gerçeği bir an önce kabul etmeli ve gereğini yapmalıyız. Kent, sel sorunu yaşanan yer demektir artık, başka sorunların yanı sıra. Mevsim normallerinde de yağsa yağan her yağmur sele dönüşüyor kentlerde. Demek ki bir, mevcut alt yapı yağmur sularını tahliye etmeye yetmiyor. İki, suyu emecek toprak parçası kalmamış şehirlerde!

Her yeri ama her yeri betonla kapatmışız. Tevekkeli değil, yağmurdan sonra toprak kokmuyor sokaklar. Her yerde binalar var. Binalar binalar binalar. Bahçe yok, park yok, mezarlıklar dışında toprak yok. Telafi için gayret edilse de yeşil alanlar yetersiz. Yağmur romantik bir hava olayı değil epeydir. Felaket diye anılıyor. O sebeple partiler üstü bir sorun olduğunu görmemiz, gündelik siyasi tartışmalarla oyalanmadan bu gidişatı durdurmamız lazım.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar