GÜNDEM

Fadime Özkan'dan canlı derslerde zorluklarla boğuşan öğretmenlere methiye!

Star gazetesi yazarı Fadime Özkan, pandemi sürecinde online olarak yapılan eğitimde öğretmenlerin ve ailelerin yaşadıkları zorlukları konu alan bir yazı kaleme aldı ve öğretmenlere methiyeler dizdi.

Fadime Özkan'dan canlı derslerde zorluklarla boğuşan öğretmenlere methiye!

Öğretmenler de aileler de pandemi sürecinde online olarak devam eden eğitim döneminin artık bitmesini istiyor. 

Hem aileler hem de öğretmenler bu süreçte birçok zorluk yaşadı. 

Star gazetesi yazarı Fadime Özkan da bu konuyu gündemine aldı. Birinc sınıf öğrencisi velisi olarak hem yaşadığı zorlukları anlattı hem de öğretmenlere methiyeler dizdi. 

İşte o yazı:

Bitti mi?

Tamam mı?

Ara tatillerden sonra çocuklar okullarına, öğretmenler öğrencilerine, veliler akşamdan akşama gösterecekleri üstün performans konforuna kavuşabilecek mi?

Cevap “evet” olsun lütfen.

Salgından en fazla etkilenen ilk alan sağlık ise ikincisi eğitim oldu çünkü.

Bu kadar çok insanı bu kadar uzun süre, ülkeleri de geleceklerini belirleyecek şekilde etkileyen pandemi döneminde eğitim öğretim süreçlerini yönetmek, günü kurtarmak yerine geleceği kuracak şekilde icra etmek tüm taraflar için gerçekten zordu.

Gözlemlediğim, okuyup dinlediğim kadarıyla öğrencilerin online eğitime uyumu -alt yapı sorunu yaşamıyorlarsa tabii- yaş gruplarına ve olgunluk durumlarına göre değişti. Büyük sınıflar çok daha kolay intibak ettiler. Hatta alternatif eğitim kanalları keşfederek çoklu, karşılaştırmalı bir eğitim deneyimi yaşadılar. Hele sınava girecek olanlar, yolda, okulda, ders aralarında kaybedecekleri saatleri sınav çalışma planına ekleyerek kendilerini bu işte kârda bile saydılar.

Ama sınıflar küçüldükçe işler sarpa sardı.

Bilhassa henüz okul formasyonu olmayan ilkokul 1’lerde öğrenciler kadar öğretmenler ve veliler de sınırlarda gezdi. Eğitim öğrenim özünde ciddi bir iş olmasa kahkahalarla güleceğiniz bir dolu olay ders saatlerinde sıradan vakalar olarak yaşandı.

İlkokul 1 öğrenci annesi olarak bu yarıyılda eğitim öğretim hayatını yakından takip etme imkanı buldum ben de.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar