GÜNDEM

Fadime Özkan yazdı:Vefa destek gruplarına vefasızlık olmasın!

Vefa Sosyal Destek Grupları'nın iki aydır sosyal alanda en önde ve risk alarak çalıştıklarını söyleyen Star yazarı Fadime Özkan, "Karınca gibiler ve bence de torunlarına gururla gösterebilecekleri birer teşekkür belgesini hak ediyorlar." diye yazdı.

Fadime Özkan yazdı:Vefa destek gruplarına vefasızlık olmasın!

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın paylaştığı mektubu okuyunca çok şaşırdığını ve utandığını söyleyen Star yazarı Fadime Özkan, "Mektubun sahibi öyle kaba ve buyurgan, alt alta dizdiği talepleri öyle bitimsiz ve ölçüsüz ki isyan ettim." dedi ve talep listelerinin temel ihtiyaçlarla sınırlandırılması gerektiğini belirtti.

22 Mart'tan bu yana 6 milyon haneye ulaşıldığını ifade eden Özkan, "Onlar bizim elimiz gözümüz duamız. Hepsine ayrı ayrı vefa borcumuz var. Eşkıyaların hadsizlerin insafına terk edemeyiz." ifadelerini kullandı.

VEFA DESTEK GRUPLARINA VEFASIZLIK OLMASIN!

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın paylaştığı bir mektubu okuyunca çok şaşırdım, utandım. Muhatabın yüce gönüllüğüne ise hayran kaldım.

Ankara Sincan’da Vefa Sosyal Destek Grubundan destek isteyen mektubun sahibi öyle kaba ve buyurgan, alt alta dizdiği talepleri öyle bitimsiz ve ölçüsüz ki isyan ettim.

Talep sahibi alınmasını istediği somon balığının, kedi mamasının, siyez ekmeğinin, kuru yemiş çeşitlerinin, takviye vitaminlerin, ısırgan otu tohumunun nerelerden nasıl alınacağını detaylı anlatıyor mektupta. Her biri Ankara’nın farklı bir çarşısından, ille de tarif edilen o dükkandan alınsın istiyor. Ve bütün bunları buyurgan ve çirkin bir dille ifade ediyor!

Çocuğundan istese yaptıramayacağı bir emir silsilesi...

Öğretmen olduğunu öğrendiğim Vefa Grubu gönüllüsü ise “aman bir maraza çıkmasın” diyerek sabırla karşılamış bütün talepleri.

Karşılanmalı mıydı bu talepler?

Bence hayır!

Temel ihtiyaçlarla sınırlandırılmalı çünkü talep listeleri. Makuliyet aranmazsa suistimallerin devamı gelebilir. Belki de vardır zaten de, haberimiz yoktur.

Oysa tıpkı sağlık çalışanları gibi Vefa Sosyal Destek Grupları da sosyal alanda en önde ve risk alarak çalışıyor iki aydır.

Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olup da kimsesi olmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için koşturup duruyorlar.

Öğretmen, polis, jandarma, bekçi, AFAD personeli, din görevlisi gibi kamu çalışanları ile o ildeki STK’lar gönüllülük esasıyla katılıyor bu örgütlü iyilik hareketine.

Canları pahasına.

Daha geçen hafta Van Özalp’te PKK saldırısında iki Vefa Grup üyesi şehit edildi. Adana Yüreğir’de Vefa gönüllüleri, aralarında CHP Gençlik Kolları Başkanının da olduğu bir grup Vandal tarafından tartaklandı.

İçişleri Bakanlığının verdiği son rakamlara göre neredeyse iki ayda, 22 Marttan bu yana 6 milyon haneye ulaşmışlar.

Karınca gibiler ve bence de torunlarına gururla gösterebilecekleri birer teşekkür belgesini hak ediyorlar.

Onlar bizim elimiz gözümüz duamız. Hepsine ayrı ayrı vefa borcumuz var. Eşkıyaların hadsizlerin insafına terk edemeyiz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar