GÜNDEM

Fadime Özkan yazdı: Muhalefette ajans işi 'eşler üzerinden siyaset'

Star yazarı Fadime Özkan, son dönemlerde siyasetçilerin eşlerinin bu denli gündemde olmasını ajans işi olarak tanımladı.

Fadime Özkan yazdı: Muhalefette ajans işi 'eşler üzerinden siyaset'

Son dönemlerde siyasetçilerin eşleri siyasi gündemde bir hayli yer alıyor. Özellikle Selvi Kılıçdaroğlu ve Dilek İmamoğlu, kritik süreçlerde gündeme geldiler. Son olarak da kendisine sosyal medyadan çirkin saldırılar yapılan Başak Demirtaş...

Star yazarı Fadime Özkan, tüm bunları ajans işi diye tanımladı ve eşlerin ön plana itilmesinin muhalefet partileri arasındaki siyasi gerginlikleri yumuşatma amacına hizmet ettiğini belirtti. 

İşte o yazı: 

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a sosyal medyada kim olduğu belirsiz ama CHP’li Canan Kaftancıoğlu tarafından AK Partiye fatura edilen müptezelin ettiği küfrü CHP-HDP ve AK Parti’den ayrılıp AK Parti karşısına konumlananlar siyasi kaldıraç olarak kullanmak istedi. Siyasetsizliğin, kifayetsizliğin ve samimiyetsizliğin seviyesi bakımından içler acısı.

Ve fakat yeni değil.

Siyasetle ilgilenmeyen, normal süreçlerde görünür olmayan siyasetçi eşleri belli dönemlerde birden sahne almakta.

Selvi Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş ve Dilek İmamoğlu yakın geçmişte, belli ki hesabı yapılmış ve tasarlanmış ortamlarda çıktılar birkaç kez kamera karşısına.

Medya planlamasını yapanların eşler üzerinden siyasi düzlemdeki tartışmaların üzerini örtmek, ortamı yumuşatmak, ortamı ısıtmak istediği anlaşılıyor.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar