GÜNCEL

Fadime Özkan: Organ nakli hayat kurtarır, ben de bağışçı oldum

Star yazarı Fadime Özkan, bugükü köşesinde organ bağışçısı olduğunu duyurdu.

Fadime Özkan: Organ nakli hayat kurtarır, ben de bağışçı oldum

Star gazetesi yazarı Fadime Özkan, bugünkü köşesinde 27 binden fazla hastanın organ bağışı beklediğini, konuyu Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu ile konuştuğunu söyledi.

Özkan, Türkiye’nin doktor ve hastane açısından çok iyi durumda olduğunu, 86 hastanede organ nakli yapıldığını ve pandemi döneminde de nakillerin başarıyla devam ettiğini aktardı.

Özkan, Türkiye'deki bağışçı sayısını aktardığı yazısında, organ bağışında bulunmanın yollarını, kimlerin bağış yapabileceğini, sistemin nasıl işlediğini açıkladı. Ardındna kendisinin de bağışçı olduğunu söyledi:

"Ölümümden sonra hiçbir işe yaramayacak, hızla çürüyecek çok kıymetli organlarımı organ bekleyen kardeşlerimi hayata döndürmesi için gönül rızamla bağışladım. Kuş gibi hafifledim. Ölümümüzden sonrasını planlamak ve organ bağışlamak insanın hayatta iken yapabileceği en doğru ve en güzel şey sanırım. Duran kalbim belki bir çocuğun göğsünde yeniden çarpar, onun hayata dönmesine, koşup oynamasına, ailesinin gözyaşlarının dinmesine yardımcı olur, belli mi olur."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar