GÜNDEM

Fadime Özkan kanalları topa tuttu! "Bu rezilliğe, çirkin muameleye..."

Koronavirüs nedeni ile bambaşka bir hayata alışmaya çalışıyoruz. Star yazarı Fadime Özkan da herkesin bu belirsiz sürece karşı güçlü olmayı, iyimser kalmayı sağlayacak bir kalkan geliştirdiğini söyledi ve televizyonları eleştirdi. "Haber kanallarının tekrar-taklit döngüsü yüzünden bu bakir konudan bile sıkıldık sonunda." diyen Özkan, gündüz yayınlarında da durumun değişmediğini belirtti.

Fadime Özkan kanalları topa tuttu! "Bu rezilliğe, çirkin muameleye..."

Koronavirüs nedeni ile herkes evlerine kapandı ve tek eğlence kaynağı televizyon ve internet oldu. Peki televizyonlar bu sürece ayak uydurdu mu? Star yazarı Fadime Özkan kaleme aldığı yazısında bu duruma değindi.

Özkan, sarsıcı değişim karşısında televizyonların kılını kıpırdatmadığını söyledi ve  "Evde izolasyon günlerinden önce bu rezilliğe, çirkin muameleye ev kadınları ve emekliler maruz kalıyordu çoklukla. Şimdi bunda da eşitlendik. Ekranlardan yayılan bu bulaşa da bir tedbir alınsa keşke." ifadelerini kullandı.

Fadime Özkan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Türkiye’de herkes yeni hale bir şekilde uydu, hayatı yeniden kurguladı ve bu belirsiz sürece karşı güçlü olmayı, iyimser kalmayı sağlayacak bir kalkan geliştirdi ama televizyonlarımız değil.

Haber kanallarının tekrar-taklit döngüsü yüzünden bu bakir konudan bile sıkıldık sonunda.

Her kanalda günün her saatinde aynı şeyleri aynı şekilde konuşan, Covid-19’un ölümde eşitlediği insanları bile bölen, izleyici psikolojisini hiçe sayan bir yayına kaptırmış gidiyor çoğu.

Diğer televizyonlar ise kılını bile kıpırdatmadı bu sarsıcı değişim karşısında.

Gündüz-gece farkının kalmadığını, evde olan hemen herkesin TV karşısında olduğunu bile fark edemediler. Prime time yayınları aynı, gündüz yayınları berbat...

Özellikle her toplumda olabilecek türden ne kadar kriminal, psikopatik vaka varsa bulup 7’den 77’ye herkesin izlediği saatlerde saatlerce deşen gündüz programları. Buldukları her pisliği başlığa çıkarıyor, bangır bangır duyuruyorlar!

Dibe çökmüş her pisliği havalandırıp üzerimize boca ediyorlar! Hepimizi, bütün toplumu kirletiyorlar.

Toplumsal hafızamıza, zihinlerimize, ruhlarımıza, çocuklarımıza hasar veriyorlar. Yemek, temizlik, moda temalarıyla ve çirkin bir rekabetle kurgulanmış programlarla insanı insandan soğutuyorlar.

Evde izolasyon günlerinden önce bu rezilliğe, çirkin muameleye ev kadınları ve emekliler maruz kalıyordu çoklukla. Şimdi bunda da eşitlendik.

Ekranlardan yayılan bu bulaşa da bir tedbir alınsa keşke.

Öte yandan küçük ekip, büyük özveriyle çalışıp doğru-temiz işler çıkaran arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. EBA-TV’den sonra TRT Çocuk’u ayrıca kutlamak isterim. Çocukların bu olağandışı durumu korkmadan anlaması, temizlik ve izolasyonu şarkılarla oyunlarla kavraması için doğru bir yayın yapıyorlar.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar