GÜNDEM

Fadime Özkan: İstanbul Sözleşmesi Avrupa Komisyonu'na taşınabilir

Star yazarı Fadime Özkan, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'ni Avrupa Komisyonu'na taşıyarak, "yorum beyanı" isteyeceğine ilişkin bir izlenim edindiğini söyledi.

Fadime Özkan: İstanbul Sözleşmesi Avrupa Komisyonu'na taşınabilir

Star gazetesi yazarı Fadime Özkan, bugünkü köşesinde Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'ni Avrupa Komisyonu'na taşıyacağı ve "yorum beyanı" isteyeceğine yönelik bir izlenim edindiğini söyledi. Özkan, ayrıca sözleşmeyle ilgili anti kampanyanın bir "siyasi operasyon" halini aldığını belirtti. "Yorum beyanı" konusunda bir de makale paylaşan Özkan, şunları kaydetti:

"ANTİ KAMPANYA BİR SİYASİ OPERASYONA DÖNMÜŞ DURUMDA"

"Sözleşmeden çıkmazsa da “öz hakiki AK Parti tabanı biziz” havasında muhtıra verenlerin, medya kuruluşlarının, sivil örgütlenmelerin taarruzu sürecek. Ama her şekilde yıpranacak.

Tabanı siyaseten bölünmek istenen AK Parti bir de en hassas olduğu konularda duygusal olarak parçalanmaya zorlanacak. O yüzden epeydir bir siyasi operasyona dönmüş durumda anti kampanya..."

"TÜRKİYE KONUYU AVRUPA KOMİSYONU'NA TAŞINABİLİR"

"Sözleşmeyle ilgili yol bellidir. Türkiye konuyu Avrupa Komisyonun gündemine getirir. “Yorum beyanı” ister. Edindiğim izlenim bu yolun deneneceği yönünde."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar