MEDYA KÖŞESİ

Fadime Özkan: Geleneksel medya yeni düzene uyabilecek mi?

Dün yeni medya düzenini yazan Star yazarı Fadime Özkan, bugün de geleneksel medyanın bu yen düzene ayak uydurup uyduramayacağını sordu.

Fadime Özkan: Geleneksel medya yeni düzene uyabilecek mi?

Star yazarı Fadime Özkan, yeni medya düzenine ilişkin yazılarına devam ediyor. Dün dijitalleşen medyayı ve yeni medya düzenini yazan Özkan, bugün ise geleneksel medyanın bu değişime ayak uyrudup uyduramayacağını sordu. 

İşte Fadime Özkan'ın yazısı:

Dünkü yazımda bildiğimiz manada kitle iletişiminin bittiğini, oluşmakta olan yeni medya düzeninde makrodan mikroya geçildiğini, kitleselliğin yerini kişiselliğin aldığını vurgulamıştım. Kaldığımız yerden devam edelim.

Yeni medya daha şimdiden geleneksel medyaya galebe çalıyor.

Haber vermekte, haberi duyurmakta, yaymakta basılı gazetelerin zaten hiç şansı yok. 24 saat geriden geliniyor malum.

Ama bazen televizyonlardan bile hızlı davrandığı oluyor sosyal medyanın. Tam da bu yüzden devlet başkanları, bakanlar ya da şahıslar epeyce bir zamandır bazı açıklamalarını, medya dolayımına ihtiyaç duymadan doğrudan şahsi/kurumsal hesaplarından yapmaktalar. Trump bunu en “kontrolsüz” yapan lider. Çoğu devlet başkanı açıklamalarını sosyal medyadan da yapacak olsa yine de kurumsal hesabı kullanıyor, devlet adabını koruyor. Trump ise konuşma diliyle, kelime oyunlarıyla tam manasıyla kendisi gibi Twitter’da.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar