GÜNDEM

Ezgi Mola için Musa Orhan paylaşımıyla ilgili dava açıldı 2 yıl hapis isteniyor

Masumlar Apartmanı'nın Safiye'si Ezgi Mola, geçtiğimiz yıl tecavüz suçlamasıyla yargılanan Musa Orhan için yaptığı paylaşım sonrası mahkemeden flaş karar geldi.

Ezgi Mola için Musa Orhan paylaşımıyla ilgili dava açıldı 2 yıl hapis isteniyor

Batman'ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihara kalkışan ve 34 gün sonra 18 Ağustos 2020'de hastanede hayatını kaybeden İpek Er, bıraktığı mektupta, Siirt'te görevli jandarma Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasını yazmıştı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. 

Musa Orhan hakkında, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Tutuksuz sanık Orhan'ın yargılanması sürerken, olayın ardından sosyal medyadan tepki yağmıştı. 
Oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020'de sosyal medya hesabından "Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansin" paylaşımında bulunmuştu. 

Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola'nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. 
Hakaret suçunun uzlaşmaya tabi suçlar kapsamında olması nedeniyle savcılık, dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderilmişti. Taraflar aranarak uzlaşıp uzlaşmayacakları sorulmuştu. Orhan’ın avukatı, ''Mola özür mesajı yayınlasın'' demişti. Ancak Mola reddetmişti.

Dava açıldı 2 yıl hapsi istendi

Taraflar uzlaşmayınca Ezgi Mola hakkında, İpek Er'in, intihardan önce bıraktığı mektupta, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Ezgi Mola'nın 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle açılan dava mahkeme tarafından, suçun belli bir ağırlığa ulaşmadığı gerekçesiyle dosya üzerinden basit yargılama usulü olarak görülecek.

Ezgi Mola'nın ifadesi...

Ezgi Mola, 19 Mart 2021’de talimatla alınan ifadesinde özetle 'Kadına şiddetin, ölümleri, istismarların üst üste gerçekleştiği o dönemde tam da Twitter gündeminin en üst sıralarında yer alan (Twitter tabiri ile trend topic olan)! #MusaOrhantutuklansın etiketiyle tüm kadına şiddet olaylarına genel tepkimi her duyarlı insan gibi verdim.'' demişti.

''Ben şikayetçiyi ne tanırım ne da şahsına bir kastım olabilir" diyen Mola "Göz önünde olan biri olduğum için duyarlılığımı gösterme düşüncesiyle genel fikrimi ve tepkimi ortaya koydum.'' ifadelerini kullanmıştı. 

Musa Orhan hakkındaki iddialar neler? İpek Er'in bıraktığı mektup (Tıkla)

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar