GÜNDEM

EYT'liye Hem Maaş Hem de Fark Ödemesi Yapılacak! İlk Maaşınız En Az 10.000 TL'nin Üzerinde Olabilir!

EYT'den emekli olanlara verilecek maaşla birlikte fark ödemesi de dikkat çekiyor. Neredeyse iki maaş değerinde ödeme alabilirsiniz. Pek çok kişinin ilk emekli maaşı 10.000 TL'nin üzerinde olacağa benziyor. İşte detaylar...

EYT'liye Hem Maaş Hem de Fark Ödemesi Yapılacak! İlk Maaşınız En Az 10.000 TL'nin Üzerinde Olabilir!

EYT'den emekli olacaklara verilecek maaşla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Bilindiği üzere Nisan ayında ödeme alabilmek adına 31 Mart'a kadar başvuru yapmak önemliydi. Bu süreyi kaçıranlar için Mayıs ayınca ödeme yapılacak. Öte yandan zamanında başvurusunu yapanlar da Nisan ayı için belirlenecek bir günde maaşını almaya hak kazanıyor Yalnızca emekli maaşı değil aynı zamanda kalan fark kısmını da ek olarak alacak. Bu da toplu ödeme anlamına geliyor.

Emekliye Fark Ödemesi Müjdesi!

Bir EYT'li eğer 17 Nisan'da ilk emekli maaşını alır ise 1 aylık ödemesinin yanı sıra 17 Nisan öncesinin farkını da alacak. Bu da iki ödeme birden demek. Emekli maaşının iki katı olmasa da yüksek oranda para verileceği anlamına gelmekte.

31 Mart'a Kadar Başvurmadıysanız Ne Olacak?

31 Mart'a kadar başvurmayıp ilk emekli maaşı Mayıs ayına kalan emekliler için ise farklı bir yol izlenecek. Eğer 17 Mayıs'ta ödeme alacaksanız 17 Mayıs - 17 Haziran için 1 emekli maaşı ödemesi alırken, geçmişe dönük 1 Nisan'a kadar olan kısım için ise ayrı ödeme alacaksınız. Her halükarda fark ödemeniz hesabınıza yatırılacaktır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar