GÜNDEM

EYT'lilerin Emekli Olacağı Tarih Nisan Ayı mı? Milyonlarca EYT'li Bu Haberi Bekliyordu!

EYT'liler hangi tarihte emekli olacak sorusu yanıt bulmak üzere. Şubat ayı sona eriyor ve EYT'li vatandaşlar Mart veya Nisan ayında ilk maaşını alacak mı? SGK'ya dilekçe verecekler dikkat. Meclis'ten geçmesi beklenen EYT düzenlemesinde son durum nedir?

EYT'lilerin Emekli Olacağı Tarih Nisan Ayı mı? Milyonlarca EYT'li Bu Haberi Bekliyordu!

EYT'li vatandaşların ne zaman emekli olacağı konusunda büyük bir bekleyiş hakim. Ocak ayının ilk günlerinden itibaren emekli olunacağı iddia edilmişti. Ancak bir süredir ertelenen EYT düzenlemesinde hali hazırda bir sonuç yok. EYT düzenlemesi ne zaman Meclis'ten geçecek? Şubat ayının sona ermesine az bir vakit kala milyonlarca EYT'li bu soruyu sormaya başladı. Sosyal medyada da çeşitli paylaşımlar yapılıyor.

EYT'liler Nisan'da mı Emekli Olacak?

Emeklilikte yaşa takılanların emekli maaşı alacağı tarih için Nisan ayı gösteriliyor. Eğer Mart ayında Meclis düzenlemesi kabul görür ise ilk maaşların Nisan ayında ödenebileceği konuşuluyor. Dolayısıyla 2 milyonu aşkın EYT'li artık net bir açıklama bekliyor.

Henüz Netlik Sağlanmadı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in de yakın zamanda çıkmasını beklediği EYT düzenlemesinde henüz Meclis onayı sağlanmış değil. Eğer düzenleme kabul edilse idi emekli olacak milyonlarca vatandaş, bir sonraki ayda ilk maaşlarını almış olacaklardı. Ancak Şubat ayı yarından sona erecek ve hali hazırda bir gelişme meydana gelmedi.

Dilekçe Verilmesi Gerekecek!

Emekli olmak isteyen ve EYT'ye takılan vatandaşların emeklilik dilekçesi vermesi gerekecek. SGK'ya verilen dilekçelerle birlikte bir sonraki ayda ise ilk maaş ödemesi hesaplara yatırılacak. Ancak önceliğin Meclis olduğunu belirtelim. Düzenleme Meclis'ten geçmeden resmi olarak ödeemlerin belirli tarihlerde yatacağı söylenemiyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar